Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la nivel înalt în Slovacia: Ministrul adjunct al justiţiei a demisionat fiind acuzat de implicare în uciderea unui jurnalist

slovacia

Ministrul adjunct al justiţiei din Slovacia, Monika Jankovska, a demisionat marţi în urma presiunii din partea preşedintelui şi a opoziţiei pentru presupusele sale contacte cu un suspect în cazul uciderii unui jurnalist de investigaţii, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Uciderea în februarie 2018 a lui Jan Kuciak, care scria despre cazuri de fraudă implicând oameni de afaceri cu legături politice, şi a logodnicei sale Martina Kusnirova a scos în lumină corupţia din Slovacia şi l-a determinat pe premierul de atunci, Robert Fico, să demisioneze.

Citește și: Viorica Dăncilă îl atenționează pe Klaus Iohannis: Au trecut deja câteva zile

Cinci persoane au fost inculpate pentru crime şi urmează a fi judecate. Printre ele se numără şi un important om de afaceri, Marian Kocner, ale cărui contracte s-au aflat în centrul articolelor lui Kuciak.

Patru dintre cele cinci persoane, inclusiv Kocner, au negat că ar avea vreo implicare, în timp ce a cincea a recunoscut că l-a ucis pe Kuciak.

Însă orice contacte cu Kocner, un cunoscut al politicienilor din diferite partide, au devenit toxice în lumina acuzaţiilor.

Procurorii speciali au anunţat luna trecută că au putut să extragă zeci de mii de mesaje din telefonul lui Kocner, printre care şi unele mesaje schimbate cu "reprezentanţi ai unor organisme ale statului şi ai sistemului de justiţie".

Citește și: Surse Cazul Caracal. Ce se va întâmpla astăzi

Presa din Slovacia a publicat mesaje pe care Kocner le-ar fi schimbat cu o femeie inculpată de asemenea în acest caz, în care spunea despre Monika Jankovska, ce neagă orice neregulă, că este pionul său în minister.

Poliţia a precizat luna trecută că a confiscat telefoanele mai multor oficiali ca parte a anchetei de corupţie şi abuz de putere, dar nu a spus dacă există vreo conexiune cu Kocner.

Jankovska a confirmat că telefonul său a fost printre cele confiscate, dar a negat că ar fi avut contacte, personale sau electronice, cu Kocner şi a spus că acţiunea poliţiei împotriva sa este una "motivată politic".

"Demisionez din cauza atacurilor împotriva familiei mele. Nu am făcut nimic rău", a spus ea, adăugând că nu există niciun mijloc de a afla dacă mesajele lui Kocner sunt reale.

Doi adjuncţi ai procurorului general au fost de asemenea nevoiţi să demisioneze din ianuarie din cauza contactelor cu Kocner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.