Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Primăria Sectorului 1 - De ce nu a fost adoptat bugetul

bani

Bugetul Sectorului 1 pentru anul 2016 trebuia să fie aprobat în ședința CL de marți, 2 februarie, însă primarul interimar anunță că ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum.

”Fac un apel către consilierii locali ai Sectorului 1 să pună interesele comunității locale mai presus de interesele politice și să adopte, în cel mai scurt timp, bugetul local pe anul 2016. Ca viceprimar, am obligația unui act administrativ eficient, în interesul cetățenilor. Interesul comunității noastre, al locuitorilor Sectorului 1, este acela ca primăria să funcționeze. Fără un buget, fără investiții pentru creșterea calității vieții, primăria nu poate să funcționeze în interesul cetățeanului. Adresez un apel tuturor partidelor politice care au reprezentanți în Consiliul Local al Sectorului 1 să acționeze responsabil, în interesul locuitorilor Sectorului 1 și să trimită aleșii locali la o dezbatere în cadrul instituțional, nu în afara acestuia, pentru a discuta despre bugetul comunității noastre”, a transmis Vasile Motoc, PSD, pe pagina de Facebook.

Primarul interimar al Sectorului 1 susține că a respectat legea, dar Consiliul Local a pus interesul politic, mai presus de cel al cetățenilor.

”Deși am respectat legea, am făcut toate demersurile legale pentru a fi prima comunitate din București care putea să aibă adoptat bugetul, astăzi legislativul local a hotărât să amâne aprobarea acestui proiect. Consiliul Local a decis să pună înaintea interesului comunității, interesul politic. Încă din data de 15 ianuarie, bugetul Sectorului 1 a fost postat pe site-ul instituției pentru a fi supus dezbaterii publice și adus la cunoștință cetățenilor Sectorului 1. Luni, 01.02.2016, a avut loc la sediul Primăriei Sectorului 1 o întâlnire cu reprezentanții societății civile și cu toți cetățenii interesați, unde au fost dezbătute principalele obiective cuprinse în bugetul pe anul 2016: continuarea reabilitării termice a blocurilor, modernizarea școlilor, refacerea străzilor, probleme reale ale Sectorului 1”, mai scrie Motoc.

Consilierii liberali au anunțat că vor cere amânarea adoptării bugetului pe 2016.

”Mai multă transparență în Sectorul 1! Am decis împreună cu consilierii liberali să cerem astăzi, în cadrul ședinței consiliului local al Sectorului 1, amânarea adoptării bugetului local al Primăriei Sectorului 1 pentru o mai bună analiză. Nu se poate să mai continuăm această practică de a pune în dezbatare publică, doar o oră și jumătate (!?), bugetul unei primării de dimensiunea Sectorului 1. Trebuie să înceteze acest simulacru de dezbatere!  Am spus și în interviul pe care l-am dat ieri portalului PoliticScan că ”dezbaterea publică pe bugetul primăriilor este doar o formalitate, un punct bifat dintr-o lege. NU poți să faci o dezbatare de 3 ore, iar a doua zi să votezi bugetul. Din punctul meu de vedere bugetul trebuie construit și dezbătut cu șase luni înainte. Prima dată te duci și întrebi cetățenii, fiecare pe domeniul lui de interes (cartiere-asociații profesionale, economice și culturale), iar în funcție de asta faci bugetul. Cred că așa trebuie făcută o dezbatere reală”, a scris Diana Tușa pe contul de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.