Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la referendumul de demitere a unui primar PNL: Poliția a fost chemată să-l scoată pe edil din perimetrul secției de vot

vot alegeri referendum

USR reclamă duminică că în timpul referendumului local de demitere a sa, primarul din comuna Dumbrăviţa, judeţul Braşov, ar recurge la ameninţări și nu vrea să plece din perimetrul secţiei de vot.

Potrivit unui comunicat al USR, primarul PNL Popa Zahiu ar fi ameninţat locuitorii că le taie ajutorul social şi că nu le mai dă titluri de proprietate, dacă vor merge duminică la vot.

"Astăzi, în ziua votului de la Dumbrăviţa, primarul Popa Zahiu s-a instalat în biroul său din primărie, deşi nu avea voie să stea în incinta secţiei de votare. După sesizarea USR, preşedinta secţiei l-a rugat să plece, dar a rămas în perimetrul secţiei de votare. USR a depus o sesizare la poliţie şi la BEC. De 40 minute, poliţia dezbate dacă poate interveni, în timp ce BEC încă nu a aflat cine are competenţa să îi spună primarului să plece. Mai mult, vicepreşedintele PNL al Consiliului Judeţean stă alături de primar în faţa primăriei", se arată în comunicat.

USR susţine că în altă secţie de votare, cea de la grădiniţa din localitate, reprezentantul PNL Mamina Eugen s-a postat la intrare şi a încercat să blocheze accesul oamenilor la vot. Consilierii USR i-au făcut sesizare şi a fost obligat să înceteze aceste acţiuni.

"Ştiu că de la începutul campaniei, primarul Popa Zahiu a ameninţat persoanele din localitate care primesc ajutor social că nu le va mai da banii, dacă participă la referendum. Ştiu că a pus presiune pe locuitorii din Dumbrăviţa care aşteaptă de ani de zile titluri de proprietate în urma cadastrului din localitate. Am fost ameninţată pe stradă de familia primarului şi colegii mei au fost jigniţi de familia viceprimarului în Vlădeni. Primarul Zahiu mi-a făcut trei plângeri penale până acum, în speranţa că mă va intimida şi o să mă opresc. Nu o să mă opresc, o să lupt în continuare pentru că Dumbrăviţa merită mai mult. Fac apel la oameni, să nu le fie frică şi meargă să voteze la referendum!", a declarat Anisia Costescu, consilier local USR, citată în comunicat.

USR menţionează că, în încercarea de a intimida consilierii USR şi de a opri referendumul, primarul PNL le-a făcut trei plângeri penale, fără a avea câştig de cauză.

"Primarul Popa Zahiu este foarte deranjat de consilierii USR deoarece de la preluarea mandatelor au început să filmeze live şedinţele de consiliu local, să arate oamenilor ce se întâmplă în spatele uşilor închise din primărie. Consilierii USR au arătat rapoartele Curţii de Conturi unde sunt menţionate plăţi ilegale făcute din bugetul local, pentru care principalul vinovat este primarul", se adaugă în comunicatul USR.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat că duminică, începând cu ora 7:00, cele trei birouri electorale ale secţiilor de votare din comuna Dumbrăviţa, judeţul Braşov, au fost deschise pentru desfăşurarea referendumului local în vederea consultării cetăţenilor cu privire la demiterea primarului comunei.

USR Dumbrăviţa a depus în noiembrie 2021, la Instituţia Prefectului Braşov, 1.100 de semnături pentru organizarea unui referendum privind demiterea din funcţie a primarului liberal Popa Zahiu.

În luna februarie, reprezentanţii USR au anunţat că au depus o plângere la DNA împotriva edilului şi a secretarului comunei, Costel Micu, cei doi fiind reclamaţi pentru blocarea organizării referendumului.

La rândul său, primarul a cerut instanţei de contencios administrativ suspendarea ordinului de prefect privind constituirea comisiei de organizare a referendumului. În 24 mai, Tribunalul Braşov a respins suspendarea ordinului de prefect prin care se organizează referendumul, soluţia fiind definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.