Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL macabru la Cluj: Tatăl unui consilier al premierului Dăncilă, fost bulibaşă, la un pas să fie înmormântat ilegal

dana-varga

Un fost bulibașă al romilor din comuna Gilău, județul Cluj, Rudi Varga, decedat recent, va fi înmormântat, miercuri, într-un loc din cimitir unde înhumările sunt interzise, conform unei hotărâri a Consiliului Local. Varga este tatăl unui consiler de stat, transmite MEDIAFAX.

Viceprimarul comunei Gilău, Okos Carol, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că o astfel de situație nu a mai fost întâlnită în localitate în ultimii 30 de ani.

CITEȘTE ȘI: Elimină rapid durerea de cap, măsea şi nu numai: Top 10 cele mai eficiente analgezice

”Familia defunctului Rudi Varga a solicitat ca înmormântarea să aibă loc, miercuri, într-o parte a Cimitirului Gilău, lângă Monumentul Eroilor, la baza pantei unde se înhumează morții în mod regulat. Noi nu avem un regulament de funcționare a cimitirului și, pentru că nu am mai întâlnit o astfel de situație în ultimii 30 de ani, am convocat, luni dimineață, o ședință de îndată a Consiliului Local Gilău pentru a hotărî dacă se permite înmormântarea fiecăruia după cum vrea sau se respectă ordinea ca până acum. CL Gilău, cu 10 voturi din 11, a decis că nu se va schimba ordinea de înmormântare și că partea din cimitir unde vrea familia să îl înmormînteze nu va fi deschisă și nu va fi nimeni înmormântat acolo. Am cerut familiei să respecte hotărârea CL Gilău, dar am fost surprins că nu o vor respecta și că îl vor înmormânta unde vor. Este o înmormântare cu încălcarea unei hotărâri a Consiliului Local”, a spus Okos.

Acesta a subliniat că a convocat, luni, o celulă de criză cu Poliția, Poliția Locală și o firmă de avocatură pentru a opri lucrarea, dar nu s-a găsit nicio soluție, urmând ca, ulterior, deliberativul local să aleagă calea instanței.

”Mi se pare ciudat ca o hotărâre a Consiliului Local Gilău să nu poată fi aplicată și că fiecare își face de cap. Poliția Locală a făcut poze cu cei care săpau groapa, trimiși de fiica defunctului, Dana Varga, și atât. O astfel de atitudine creează un precedent, pentru că oricine de aici înainte va veni să își îngroape morții unde vor, poate și în curtea Primăriei, iar unii vor considera că sunt oameni mai egali în fața legii decât alții și că deliberativul local nu contează. Comportamentul familei mă determină să nu participt la înmormântare, este forma mea de protest”, a mai spus viceprimarul comunei Gilău.

CITEȘTE ȘI: Cele mai EFICIENTE exerciții pentru FESE rotunde și ferme

Administratorul public al Primăriei Gilău, Ruxan Roșca, a declarat, la rândul său, că este urât faptul că un reprezentant al Guvernului României (fiica lui Rudi Varga, Dana – n.r.)” nu înțelege faptul că trebuie să se respecte legea și o hotărâre a Consiliului Local Gilău”.

Surse au declarat corespondentului MEDIAFAX că s-au solicitat oficialilor Armatei din partea familiei onoruri militare pentru înmormântarea lui Rudi Varga, cererea fiind refuzată. De asemenea, slujba de înmormântare ar urma să fie oficiată de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț.

Dana Varga a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a fost dorința tatălui său de a fi înmormântat în zona Monumentului Eroilor din Gilău.

„Nu este mormântul lângă Monumentul Eroilor, se exagerează. A fost acea hotărâre a Consiliului Local Gilău care a fost adoptată deoarece Consiliul Local și primarul sunt șantajați de Roșianu (un alt rom din Gilău – n.a.) care a fost 40 de ani dușmanul lui tata și al familiei”, a spus Varga.

Dana Varga este consilier de stat în aparatul de lucru al Guvernului, fiind numită în funcție de fostul premier Mihai Tudose. Aceasta este și secretar executiv al ALDE pentru minorități naționale. În perioada 2006 – 2009 a fost secretar personal al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

Rudi Varga a murit în 3 ianuarie. Considerat bulibașă a romilor din Gilău, acesta a solicitat în instanță, după 1989, ca statul român să îi returneze peste 13 kilograme de aur confiscat de autoritățile comuniste.

CITEȘTE ȘI: Care este cea mai bună BRÂNZĂ din lume .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.