Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL media în Marea Britanie - Canalele rusești au 'interzis' la o conferință despre libertatea presei

libertatea presei

Canalele media ruseşti RT (Russia Today) şi Sputnik nu vor putea să participe la o conferinţă internaţională consacrată libertăţii presei la Londra din cauza rolului lor activ în dezinformare, a anunţat luni guvernul britanic, citat de AGERPRES.

Mai mulţi miniştri şi circa 1.000 de jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile urmează să ia parte la această conferinţă organizată în comun cu Canada, care se va desfăşura miercuri şi joi în capitala britanică.

Dar "noi nu am acreditat RT şi Sputnik din cauza rolului lor activ în difuzarea dezinformării", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Externe.

Comentând cazul RT, Ambasada Rusiei la Londra a apreciat că el relevă o "discriminare politică".

Refuzul acreditării este urmare a unei "campanii de defăimare de mai multe luni" dusă de autorităţile britanice împotriva RT, a acuzat ambasada, citând atitudinea Ofcom, organismul de supraveghere în domeniul audiovizualului din Marea Britanie, faţă de canalul rus.

În decembrie, Ofcom apreciase că RT a încălcat regulile imparţialităţii în cursul acoperirii informaţionale a otrăvirii ex-agentului dublu rus Serghei Skripal la Salisbury, în sud-vestul Angliei, în martie 2018.

"Conferinţa internaţională asupra libertăţii presei" urmăreşte să consolideze cooperarea internaţională în probleme legate de libertatea presei şi de fenomenul "fake news".

Avocata şi militanta pentru drepturile omului libano-britanica Amal Clooney va fi prezentă cu titlu de trimis special în Regatul Unit pentru libertatea presei. Ea va participa la o reuniune a unui grup de experţi independenţi care va examina mijloacele pentru întărirea protecţiei jurnaliştilor.

Cele trei ţări care nu au fost invitate la conferinţă sunt Coreea de Nord, Siria şi Venezuela, potrivit organizatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.