Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL mondial: O piesă legendară e un PLAGIAT ORDINAR! Care e trupa uriașă acuzată / VIDEO

Plagiat

Piesa "Stairway to Heaven" a celor de la Led Zeppelin, compusa de vocalistul Robert Plant si chitaristul Jimmy Page, a atras atentia autoritatilor din Los Angeles pentru similaritatile pe care le are cu instrumentalul "Taurus" al celor de la Spirit.

Judecatorul Gary Klausner sustine ca piesa ar putea fi partial furata si ca exista similaritati "substantiale" intre cele doua lucrari muzicale. In urma acestei decizii, in data de 10 mai va avea loc un proces in care un juriu va delibera daca melodia a fost intr-adevar furata.

Citește și: BĂTAIE groaznică între 5 femei în trafic: De la ce a pornit totul / VIDEO

Mai exact, in discutie este partitura de chitara de la inceputul piesei, care ar aduce mult cu Taurus, se arata intr-un articol publicat de The Guardian. "Stairway to Heaven" a fost compusa in anul 1971 si inclusa pe cel de-al patrulea album de studio al trupei britanice, atunci cand Taurus avea deja o vechime de patru ani.

Plangerea a fost facuta de Michael Skidmore, administratorul drepturilor de autor ale regretatului Randy Wolfe, chitarist la Spirit si compozitorul piesei "Taurus". Acesta a declarat ca cel mai probabil Page a fost inspirat sa scrie "Stairway to Heaven", dupa ce i-a auzit pe cei de la Spirit live, in timpul turneului pe care l-au avut in anii 1968-1969, dar a uitat sa il crediteze pe Randy pentru lucrarea sa.

Acuzatii de plagiat ar mai fi fost facute si in 1997, de catre autorul Randy Wolfe, la scurt timp inainte ca acesta sa moara inecat in Oceanul Pacific, incercand sa isi salveze fiul, informează PRO TV.

Citește și: Dai din picioare când stai jos sau înainte de somn? Vezi de ce boli suferi

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.