Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal procesul în care USR și Nicușor Dan susțin anularea PUZ Sector 2 - Cerere de recuzare a judecătoarei de la Tribunalul București

Radu Pop
news.ro
Nicusor Dan

Sunt din ce în ce mai tumultuoase procesele în care primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, pledează împotriva propriului Consiliu General și în favoarea reclamanților care solicită anularea planurilor urbanistice zonale ale sectoarelor.

De dată această, scandalul a ajuns până la o judecătoare de la Tribunalul București, acuzată nu doar că judecă dosarul pe repede înainte (fără să se aplece cu atenție asupra punctelor de vedere exprimate de părți), ci și de faptul că le ține partea lui Nicușor Dan și fostului partid al acestuia – Uniunea Salvați România, notează luju.ro.

Este vorba despre dosarul nr. 27283/3/2020, deschis în octombrie 2020, după ce USR a depus la Tribunalul București acțiune pentru anularea Hotărârii de Consiliu General nr. 339 din 13 august 2020. Este vorba despre HCGMB privind aprobarea PUZ Sector 2.

Cel mai recent termen a avut loc joi, 16 martie 2023, și s-a lăsat cu scandal. Astfel, unul dintre intervenienți – SC Skylight Residence SRL (fosta SC Aversă Manufacturing SRL), reprezentată de avocata Ramona Oncescu – a depus cerere de recuzare față de judecătoarea TMB Roxana Elena Stanciu, acuzând-o de părtinire în favoarea USR și a lui Nicușor Dan, precum și de antepronunțare. În plus, avocata reclamă felul cel puțîn ciudat în care judecătoarea Stanciu a fost introdusă în proces în locul lui Petrică Erebacan – judecătorul investit inițial cu soluționarea dosarului. Mai exact, avocata reclamă „lipsa, de la dosarul cauzei, a hotărârii consiliului de conducere prin care dna judecător STANCIU ROXANA ELENA a fost repartizată în mod definitiv să judece dosarul nr. 27283/3/2020, ceea ce poate reprezenta o situație din care să rezulte faptul că în dosarul de față completul de judecată nu este alcătuit potrivit dispozițiilor legale”. Astfel, a fost încălcată regula repartizării aleatorii a dosarelor, conchide Ramona Oncescu.

De asemenea, avocata susține că la termenul precedent (din 16 martie), judecătoarea Roxana Stanciu a venit cu soluția de respingere a suspendării judecății gata scrisă pe foaie, chiar dacă una dintre cererile de suspendare fusese depusă în dimineață aceleiași zile (înainte de începerea ședinței), iar cealaltă în timpul ședinței. Asta deși părțile își justificau solicitările de suspendare cu argumente întinse pe zeci de pagini, adaugă avocata Oncescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.