Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL RELIGIOS în Israel: A fost ARESTAT muftiul Ierusalimului / UPDATE

UPDATE Muftiul Ierusalimului, Mohammed Hussein, a anunţat vineri că a fost eliberat de poliţia israeliană, care l-a reţinut câteva ore după un atac în care au fost ucişi doi poliţişti israelieni, relatează AFP.

'Am fost eliberat', a afirmat el într-o foarte scurtă declaraţie făcută telefonic. Unul dintre fiii săi, Ahmad, a confirmat eliberarea necondiţionată a tatălui lui şi a precizat că poliţia l-a interogat doar pe perioada reţinerii sale, timp de câteva ore.

Citește și: Iohannis dă semne de îngrijorare! Unde va ajunge economia României

Știrea inițială

Muftiul Ierusalimului, Mohammed Hussein, a fost arestat vineri la Ierusalim de poliţia israeliană după un atac în care au fost ucişi doi poliţişti israelieni, au anunţat surse apropiate anchetei, relatează AFP.

În momentul arestării sale, marele muftiu se afla într-o întâlnire cu alţi palestinieni în apropiere de Poarta Leilor din Oraşul Vechi pentru a denunţa închiderea Esplanadei Moscheilor în urma atacului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șocant! Un fost deputat primește indemnizație de șomaj și se plimbă cu un bolid de lux

Poliţia israeliană nu a confirmat această arestare.

'O unitate specială a poliţiei l-a arestat pe şeic' în apropierea Esplanadei Moscheilor, a afirmat Khaled Hamo, una dintre gărzile de corp.

Citește și: Gabriela Firea așa cum nu ai mai văzut-o niciodată! Imaginea ce a devenit virală pe Facebook

'Nu ştim nimic de tatăl meu, care a fost adus la un post de poliţie' în Ierusalimul de Est anexat şi ocupat, a afirmat fiul muftiului, Jihad Hussein. 'Eram cu el, nu a făcut nimic şi nu ştiu de ce l-au arestat', a spus fiul muftiului.

Această arestare a avut loc la câteva ore după ce trei arabi israelieni au deschis focul în Oraşul Vechi din Ierusalim, omorând doi poliţişti, după care au fost urmăriţi şi ucişi pe Esplanada Moscheilor.

Citește și: Antena 1 dă lovitura cu un nou reality show! Cum se va numi și de cine va fi prezentat

În urma atacului, poliţia a anunţat închiderea tuturor intrărilor pe Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al Islamului, şi anularea rugăciunilor de vineri în acest loc situat în Ierusalimul de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.