Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal TOTAL pe cererea lui Iohannis privind bugetul pe 2019: PNL cere dezbateri generale; PSD refuză

previews.123rf.com
scandal

Şedinţa comisiilor reunite de buget-finanţe, în care se dezbate cererea de reexaminare a şefului statului în cazul legii bugetului de stat pe 2019, a început miercuri cu o dispută între social-democraţi şi liberali cu privire la discuţiile generale asupra proiectului, informează agerpres.ro

Senatorul liberal Florin Cîţu a cerut ca înainte de discutarea amendamentelor să existe o dezbatere generală de câteva minute. 

În replică, preşedintele Comisiei de buget de la Senat, social-democratul Viorel Arcaş, a susţinut că nu au ce să dezbată. "Ce dezbateri? Am trimis-o la CCR, venită înapoi, avem aceleaşi motive în afara celor de neconstituţionalitate. Nu avem ce dezbate", a spus Arcaş.

Protest la Ministerul Sănătății - nemulțumiri cu privire la efectele OUG114! Pintea, amenințată cu greva: 'Nu trebuie să te joci cu sănătatea pacienților'


Liberalul Iulian Huţucă a intervenit, precizând că lipsa de dezbatere şi de transparenţă ''adânceşte prăpastia între societate şi stat''. 

"Lipsa de dezbatere şi de transparenţă adânceşte prăpastia între societate şi stat şi ar trebui cumva să avem dreptul de a obţine informaţii, libertatea de gândire şi exprimare, libertatea de a te opune şi de a gândi diferit. De ce să încălcăm o cutumă parlamentară care permite o dezbatere generală pe orice fel de subiect?", a menţionat Huţucă. 

De asemenea, deputatul ALDE Varujan Vosganian a cerut dezbateri generale pe cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis în cazul legii bugetului pe 2019.

Premieră - Laserul de la Măgurele a atins cea mai mare putere din lume! Dăncilă: 'Avem toate motivele să ne mândrim'


Preşedintele Comisiei de buget de la Senat, Viorel Arcaş, a refuzat solicitarea de a face la începutul şedinţei dezbateri generale. 

"Aveţi amendamente pe punctele solicitate de preşedinte, conform Regulamentului nu putem face în afara celor solicitate, (...) au fost depuse amendamente, să vedem atunci cine susţine, unde se încadrează", a arătat Arcaş. 

Comisiile reunite de buget-finanţe reanalizează, miercuri, proiectul legii bugetului de stat pe 2019 pentru întocmirea unui raport, în urma cererii de reexaminare trimisă de preşedintele Iohannis, raport care va fi supus votului plenului reunit. 

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vinerea trecută Parlamentului, spre reexaminare, legea bugetului de stat pe anul 2019, evidenţiind că alocarea resurselor bugetare este "fundamentată pe o prognoză nerealistă", afectează funcţionarea unor instituţii publice cu rol esenţial, dar şi dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice. 

Luni, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că bugetul a fost elaborat "foarte bine" şi nu poate fi modificat din cauza "mofturilor unui om care, întâmplător, este preşedintele României".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.