Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL URIAȘ în Tanzania din cauza unei firme din România: Ministrul de Interne a fost demis, mai mulți oficiali audiați

Operation World
Tanzania

Oficialiii anticorupţie din Tanzania i-au audiat pe adjunctul ministrului Afacerilor Interne Hamad Masauni şi pe adjunctul secretarului permanent al ministerului, Ramadhani Kailima, ca urmare a presupusei implicări în semnarea unui contract în valoare de 1.000 de miliarde de şilingi tanzanieni pentru achizaţia de echipamente de salvare şi de pompieri din România, anunţă publicaţia The Citizen, potrivit news.ro.

Contractul a fost făcut public săptămâna trecută de preşedintele John Magufuli, care i-a demis pe ministrul Afacerilor Interne Kangi Lugola şi pe comisarul general al Forţelor pentru incendii şi salvare, Thobias Andengenye.

Citește și: VIDEO CONTRE live între ministrul Justiției și premier pe alegerea președinților de CJ! Predoiu: Să fie trimis în Parlament

El şi-a acuzat adjunctul că a semnat acordul fără a implica Ministerul de Finanţe şi Adunarea Naţională. Secretarul permanent al ministerului la acel moment, general - maior Jocob Kingu, a ales să demisioneze după descoperirea acestei afaceri.

Directorul general al Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Corupţiei John Mbungo a declarat pentru The Citizen că agenţia va trimite o echipă în România, pentru investigaţii în legătură cu acest contract.

”Trebuie să stabilim dacă presupusa firmă românească Rom International Solution chiar există”, a precizat el.

Citește și: CIRC DIPLOMATIC! Ambasada României din Londra e ACUZATĂ că nu și-a plătit chiria: datoriile se ridică la 75.000 de lire sterline

Această firmă nu figurează la Registrul Comerţului, însă Profit.ro afirmă că a identificat-o şi a contactat-o, fără un răspuns până la acest moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.