Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș de corupție în Brazilia. Campania prezidențială ar fi fost finanțată prin corupție

Dilma Rousseff

Vicepreşedintele autorităţii electorale TSE din Brazilia a cerut vineri investigarea campaniei pentru realegerea preşedintei Dilma Rousseff în 2014, invocând dovezi conform cărora aceasta ar fi fost finanţată cu bani dintr-o schemă de corupţie la compania petrolieră de stat Petrobras, transmite Reuters.


Într-un document transmis procurorilor federali şi poliţiei federale, Gilmar Mendes, care este totodată şi judecător al Curţii Supreme, a precizat că ancheta, veche de 17 luni, privind o schemă masivă de fixare de preţuri şi scandalul mitei pentru politicieni a descoperit dovezi conform cărora Partidul Muncitorilor al preşedintei Dilma Rousseff a fost finanţat indirect cu bani furaţi de la grupul Petrobras, a cărui denumire oficială este Petroleo Brasileiro SA. 

Solicitarea venită din partea TSE este o nouă lovitură pentru Dilma Rousseff, care nu se numără printre zecile de politicieni aflaţi sub investigaţie pentru luare de mită, dar a cărei cotă de popularitate a scăzut sub 10% ca urmare a scandalului şi a stagnării economice. 

Partidul Muncitorilor a spus că toate donaţiile au fost legale şi înregistrate corespunzător la autorităţile electorale. 

Procurorii l-au inculpat joi pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Eduardo Cunha, sub acuzaţia că a luat mită 5 milioane de dolari, fiind primul politician activ care este oficial pus sub acuzare în acest scandal de corupţie, cel mai mare din istoria Braziliei. 

Cunha a declarat însă vineri că nu va renunţa la post în urma inculpării sale. "A renunţa este un act unilateral, fiecare are dreptul să-l facă sau nu. Însă 'a renunţa' este un cuvânt care nu face parte din vocabularul meu. Şi nu va face parte, la fel nici 'laşitate'", a spus şeful Camerei Deputaţilor la o întâlnire cu sindicaliştii la Sao Paolo, potrivit AFP. 

"Sunt absolut nevinovat. Nu există nimic împotriva mea", a declarat Cunha, membru al PMDB, partid de centru esenţial pentru supravieţuirea coaliţiei aflate la putere.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.