Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal URIAȘ în fotbal: Viitorul nu își cunoaște adversara din Europa League. Anchetă de proporții în Belgia

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viitorul Constanta

Situație inedită în Europa League, în care este implicată, fără să vrea, și echipa din Liga 1 Betano, Viitorul. Clubul patronat și antrenat de Gheorghe Hagi nu își cunoaște încă adversara din turul doi preliminar al Europa League.

Citește și: Președintele Tribunalului Timiș, scrisoare care provoacă CUTREMUR în magistratură

Deși, în urma tragerilor la sorți, formația din Constanța trebuia să joace în fața grupării pregătite de Ladislau Boloni, Royal Antwerp, lucrurile s-ar putea schimba. În fotbalul din Belgia este un nou scandal de corupție, în care echipa Mechelen, câștigătoarea Cupei, este anchetată din cauza trucării meciurilor și ar putea fi sancționată. Dacă acest lucru s-ar întâmpla s-ar schimba și repartizarea echipelor de pe locurile care duc în cupele europene.

"UEFA vrea să cunoască identitatea clubului care o va întâlni pe Viitorul. Dacă decizia va fi luată până atunci, Antwerp va juca împotriva românilor şi Gent va rămâne pe dinafară. Dacă Tribunalul Belgian de Arbitraj va confirma sancţionarea clubului Mechelen după 11 iulie, Mechelen nu va fi autorizată să participe la competiţie. Standard Liege va putea lua atunci locul lui Mechelen, dar locul pentru turul trei preliminar (n.red. - atribuit iniţial echipei din Liege) va fi pierdut", a spus Pierre Francois.

Dacă Tribunalul Belgian de Arbitraj va decide că Mechelen a trucat anumite partide, Antwerp va juca în turul trei preliminar al Europa League, iar Viitorul ar urma să o întâlnească pe Gent, care a ocupat locul cinci în campionatul Belgiei.

Viitorul a mai jucat o dată cu Gent în Europa, tot în preliminarii. Atunci belgienii s-au calificat fără probleme, după ce au câștigat acasă cu un scor dramatic pentru români. A fost 5-0 pentru Gent, în timp ce, în retur, scorul a fost 0-0.

Prima manșă din turul doi preliminar al Europa League va avea loc în Belgia, pe 25 iulie, iar manșa secundă se va juca la Ovidiu, pe 1 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.