Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL uriaș în justiție cu CSM: A fost sesizată CCR

CCR

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) a anunţat vineri că judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti i-au admis o cerere de suspendare a hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii privind alegerea a numai şase membri pentru viitorul Consiliu.

Potrivit unui comunicat al UNJR, judecătorii au mai decis sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la art.54 alin. (1) teza I şi art.57 din Legea nr.317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a dezbate neconstituţionalitatea acestora în măsura în care respectivele texte de lege se interpretează în sensul că mandatul membrilor CSM este de 6 ani calculat individual, şi nu ca mandat al Consiliului.

Citește și: O britanică e cea mai tânără bunică: Are doar 31 de ani, e însărcinată, iar nepotul ei e mai bătrân decât copiii săi / FOTO

UNJR arată că, prin Hotărârea Plenului CSM din 29 martie 2016, suspendată în acest moment de Curtea de Apel Bucureşti, s-a dispus declanşarea procedurii de alegere pentru numai 6 membri ai CSM, fiind omise posturile a 8 membri ai Consiliului.

"Este esenţial ca instanţa de contencios constituţional să stabilească cât mai repede dacă interpretarea legii în varianta însuşită de CSM este contrară sau nu legii supreme. Curtea Constituţională este singura autoritate în măsură, în acest moment, să deblocheze situaţia alegerilor de la CSM", a spus Dana Gîrbovan, preşedinte UNJR.

Citește și: Orașul din România unde sunt îngropați 4 regi, două regine și un împărat / VIDEO

Aceasta a calificat ca "un gest absolut incalificabil şi iresponsabil" acţiunea CSM de a solicita Senatului, tocmai în anul alegerilor, modificarea datei la care expiră mandatele a opt membri CSM.

UNJR reaminteşte că rolul CSM este unul fundamental pentru România ca stat de drept şi că, în orice acţiune publică sau privată, în orice luare de poziţie, în oricare demers individual sau colectiv al membrilor săi, acest rol trebuie să primeze înaintea oricăror interese personale sau de grup.

Citește și: Rihanna apare în sânii goi în noul videoclip / VIDEO 18+

"UNJR solicită, în consecinţă, tuturor membrilor CSM să îşi asume responsabilitatea publică a faptelor lor, care puteau conduce Consiliul la un blocaj absolut inacceptabil, în lipsa demersului nostru judiciar, consfinţit în mod neechivoc şi executoriu ca fiind unul legitim", a mai spus Dana Gîrbovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.