Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal URIAȘ pe tema noului referendum din Scoția: Nu ar fi legal

scotia marea britanie

Ministrul britanic pentru Scoţia, David Mundell, consideră că ar fi imposibil să aibă loc un referendum legal şi decisiv asupra independenţei Scoţiei în intervalul de timp cerut de prim-ministrul naţionalist scoţian Nicola Sturgeon, informează miercuri Reuters, scrie Agerpres

Sturgeon a declarat că un referendum ar trebui să aibă loc la sfârşitul anului 2018 sau începutul lui 2019, când condiţiile de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană devin clare. Marea Britanie, ca întreg, a votat să părăsească UE, dar Scoţia a votat să rămână în bloc.

Directorul SRI mișcare cu implicații majore: săgeți către DNA


"Ar fi imposibil pentru oameni în intervalul de timp sugerat de Nicola Sturgeon să îşi facă o părere motivată şi, prin urmare, să aibă loc un referendum legal, corect şi decisiv", a declarat Mundell ziarului scoţian Herald. 

"Nu există nicio opţiune pentru Scoţia să rămână în UE în timp ce Regatul Unit pleacă sau pentru Scoţia să moştenească locul Regatului Unit. Se sugerează implicit în intervalul de timp cerut pentru a ţine referendumul că printr-un referendum şi votând pentru independenţă ar putea fi oprită ieşirea Scoţiei din UE, iar acest lucru este ceva absurd", a remarcat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.