Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL uriaș stârnit de Oana Stancu: Băsescu se implică, un membru CSM și unul CNA cer măsuri

oana stancu

Oana Stancu, una dintre cele mai apreciate jurnaliste de la Antena 3, a stârnit un sandal imens cu o scrisoare deschisă publicată în Jurnalul Național și adresată fiicei minore a lui Dan Tapalaga, unul dintre jurnaliștii care a criticat frecvent Antena 3 și publicul acestei televiziuni. În tot acest scandal, fostul președinte Traian Băsescu se implică, iar un membru al CNA cere măsuri imediate. În plus, Cristi Dănileț, judecător și membru CSM a solicitat implicarea Avocatului Poporului.

Citește și: Un fotomodel brazilian doarme, de 3 nopți, pe Aeroportul Henri Coandă: Ce a pățit femeia

Iată scrisoarea Oanei Stancu:

” Dragă Ilinca,

Îți încredințez astăzi această scrisoare ca pe un manifest pentru viitor. Pentru un viitor nu foarte îndepărtat, în care tu vei trece pragul maturității, iar tatăl tău pe cel al senectuții. Îți scriu ție, în speranța că, alături de copiii mei și de toți cei de vârsta voastră, vei construi o lume în care să încăpem și noi, cei care v-am crescut, alături de voi. Poate că atunci când vom veni acasă cu pungi pline de medicamente, voi, copii buni, ne veți îngriji și ne veți mângâia și vă veți ruga la Dumnezeu să mai stăm puțin alături de voi, să nu ne ducem încă. Poate că nu-ți va fi nici rușine și nici nu-ți vor crea nervozitate sau dispreț momentele de familie din care tatăl tău se va extrage des pentru a merge la toaletă, pentru că vezi, așa e vârsta. Poate că îi vei cumpăra tu însăți mult hulitul Urinal de azi. Poate că nu vei simți că îți strică masa cu prietenii dacă i se mișcă proteza. Și poate că în loc să-l trimiți în colțul uitării, îl vei consulta, arătându-i respect.

Citește și: Mâna lui Dumnezeu a apărut pe cer / FOTO

Ilinca,

Astăzi abia ai împlinit zece ani. Ești încă la vremea poveștilor. Roagă-ți tatăl să-și amintească de hârtia de calc pe care bunica ta ținea prăjiturile și el așeza litere. De băncuța din fața casei pe care bunicul lui, cu piciorul țeapăn, se așeza pentru a spune povești din război. De oamenii din Șeica Mare sau din Copșa Mică, acolo unde s-a născut. Oare mai au dinți? Oare ei se înghesuie la piață vinerea “pentru că sunt reduceri la urzici”? Oare „se bucură de niște mici moca”? Sau „așteaptă soarele să iasă ștevia”? Întreabă-l despre fabricile în care au muncit și ce s-a ales de ele. Întreabă-l dacă nu cumva „adunătura asta de zombie” cu ale ei „cupoane de pensie, proteze, bastoane, băști, căciuli cu urechi, pastile și rețete compensate” în urmă cu 26 de ani câștiga libertatea pe seama căreia el, tatăl tău, și-a câștigat pâinea. Întreabă-l dacă adunătura de zombie nu avea atunci chiar vârsta lui de azi: 40 de ani!

Citește și: Caz ȘOCANT: El e tânărul care se transformă în copac / VIDEO

Ilinca,

Și te mai rog ceva: ai putea, când îi pui aceste întrebări să fie și bunicii tăi prin preajmă? Iar televizorul ar putea fi pe BBC sau CNN? Că doar nici Christiane Amanpour n-o mai fi vreo tinerică! Oare și despre Wolf Blitzer tatăl tău crede că e „indecent să mai fie jurnalist”? Că e „decuplat, prăfuit și vai de capul lui obligând o lume întreagă să-l suporte și să-i asculte hârâitul tot mai obosit”? Că doar așa crede tatăl tău despre jurnaliștii trecuți de 50 de ani!

Ilinca,

Îți doresc ca aceste întrebări să-ți aducă un tată care să îmbătrânească mai frumos decât trăiește azi!”

Citește și: O.J. Simpson a vrut să se sinucidă în camera lui Kim Kardashian

Traian Băsescu a luat poziție pe Facebook și i-a scris direct jurnalistei de la Antena 3.

”Doamnă Oana Stancu,

Să implici în disputa cu Dan Tapalagă pe fiica acestuia, un minor în vîrstă de 10 ani, este josnic şi descalificant pentru cel care face aşa ceva.

Trebuie să recunosc însă că o astfel de atitudine este pe măsura standardelor profesionale ale celor care vă autointitulaţi a fi jurnalişti la Antena 3.”, e mesajul fostului președinte.

Citește și: Gigi Becali este terminat: Ministerul Apărării cere despăgubiri de zeci de milioane de euro

Dana Tapalaga a avut și el o reacție. ”Va multumesc mult, de data asta ca parinte. Sunt coplesit si emotionat de solidaritatea voastra.”, a spus jurnalistul.

Cristi Dănileț a sesizat Avocatul Copilului.

”Azi am trimis o scrisoare la Avocatul Copilului - adjunct al Avocatului Poporului, solicitand sa analizeze oportunitatea sesizarii in legatura cu posibila violare a drepturilor unui copil - este vorba de copilului jurnalistului Dan Tapalaga, agresat prin presa scrisa si audio-vizuala.

Oamenii au dreptul la o presa sanatoasa. Terorismul mediatic este nociv pentru societate. El nu are nicio legatura cu libertatea de exprimare.”, a anunțat el.

Citește și: Antena 3 a prezentat câți bani a încasat Ion Cristoiu de la Trustul Intact: Suma e URIAȘĂ

content-image

Valentin Jucan, membru CNA, propune ca forul audiovizual să analizeze cazul invocând legislația privind protecția minorilor.

„În fapt, în data de 23 februarie a.c., postul menționat a difuzat în buletinele informative o informație preluată dintr-o sursă externă referitoare la o scrisoare publică adresată unui minor, din partea unui jurnalist. Având în vedere prevederile Legii audiovizualului și a normelor subsidiare referitoare la "respectarea principiului interesului superior al minorului", vă pun în vedere încălcarea următoarelor prevederi legale din audiovizual: Legea audiovizualului: art. 3.1 și art. 39.1 Codul de reglementare al conținutului audiovizual: art. 2, art. 3.1 și 3.3, art. 33.3”, a scris Jucan în autosesizare.

Citește și: Imagini ȘOCANTE cu un martor protejat din dosarul Ponta-Șova: Ce i-au făcut polițiștii / VIDEO

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.