Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL URIAȘ Un CONTROVERSAT parlamentar cere ANULAREA alegerilor prezidențiale: Face plângere la DNA

BEC
buletin alegeri prezidentiale

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a răbufnit, joi, la B1 TV, după ce a aflat de la președintele AEP, Florin Mitulețu-Buică, că s-au primit plicuri de la românii din Diaspora cu votul prin corespondență, pentru turul doi. Acest lucru, în condițiile în care nu s-a finalizat nici măcar turul unu al alegerilor prezidențiale.

"Nu se poate așa ceva. Cum să primiți voturi pentru turul doi, când nu știți cine o să ajungă acolo. Este de neacceptat. O să merg și o să fac plângere penală la DNA pentru fraudarea alegerilor. Vom cere anularea lor", a spus deputatul.

Citește și: Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

Totul a plecat de la o informație care a fost confirmată și de președintele AEP, prin care se spune că, deja, la secția de votare 48, cea pentru votul prin corespondență, au fost primite plicuri cu voturi de la români din străinătate, dar pentru turul doi.

Mitulețu a spus că s-a luat decizia de a trimite românilor buletine de vot cu cei 14 candidați și pentru turul doi, pentru că nu ar fi avut timp ca acestea să ajungă înapoi în țară, între cele două tururi de scrutin.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că până joi, ora 10.30, au fost validate plicurile care conțin votul prin corespondență a 15.551 de alegători.

Situația în timp real a plicurilor înregistrate, defalcate pe țări, poate fi consultată pe site-ul prezenta.bec.ro la secțiunea Străinătate/Votanți prin corespodență, informează AEP, într-un comunicat de presă.

AEP mai anunță că a început verificarea codurilor de bare imprimate pe plicurile exterioare şi înregistrarea primirii acestora de către birourile electorale pentru votul prin corespondență și de către birourile electorale ale secțiilor de votare din străinătate care îndeplinesc atribuții pentru birourile electorale pentru votul prin corespondență.

„După finalizarea procesului de validare, toți alegătorii a căror plic a fost înregistrat la birourile competente vor primi pe e-mail următorul mesaj de confirmare: Plicul dumneavoastră cu votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 a ajuns la Biroul Electoral pentru Votul prin Corespondență și vă confirmăm exercitarea dreptului de vot prin corespondență. Vă mulțumim că ați ales să votați prin corespondență! Întrucât prima serie de e-mailuri de confirmare a fost transmisă alegătorilor a căror plicuri au fost validate până ieri, 6 noiembrie 2019, ora 23:00, au primit deja acest mesaj electornic 10.959 de alegători”, a transmis sursa citată.

Citește și: Solicitare către instanță! Gigi Becali vrea să i se șteargă condamnarea la închisoare din cazier!

Alegătorii ale căror plicuri nu ajung în timp util pentru a fi validate, vor fi notificați pe e-mail să se îndrepte spre cea mai apropiată secție de votare pentru a-și exercita dreptul de vot, conchide sursa menționată.

Cei mai mulți români din străinătate au optat pentru votul prin corespondență, respectiv 41.003, iar 38.944 au ales votul la secții.

Votul la secțiile din străinătate se desfăşoară pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. Astfel, la primul tur de scrutin românii din diaspora vor vota între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Prin urmare, votul în diaspora se va desfășura vineri, 8 / 22 noiembrie, între orele 12-21, sâmbătă, 9 / 23 noiembrie, între orele 7.00 - 21.00 și duminică, 10 / 24 noiembrie, între orele 7.00 - 21.00.

În diaspora vor fi deschide 835 de secții de votare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.