Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș cu celebrul autor român Igor Bergler: MAE îl blochează din cauza opiniilor politice

Facebook
Igor Bergler

Autorul român Igor Bergler, cel care a scris ”Minciuna lui Michelangelo”, cartea anului 2021 în România, este în centrul unei situații cel puțin bizare. El ar fi trebuit să participe la evenimentul organizat de ICR Veneția, dar accesul i-a fost blocat de către Ministerul de Externe.

Conform jurnaliștilor de la Libertatea, această decizie vine ca urmare a postărilor de pe pagina de Facebook ale lui Igor Bergler, în care acesta critică extrem de dur Guvernul, dar și pe Klaus Iohannis.

„Bergler s-a comportat lamentabil în fața comisiei. De asemenea, comisia a luat la cunoștință și de postările lui pe Facebook, multe dintre ele cu potențial de a crea incidente diplomatice”, au declarat sursele din cadrul MAE.

În același timp, MAE susține că procedura de acreditare este în curs de evaluare și au refuzat să comenteze un posibil scandal cu iz politic.

Igor Bergler se arată siderat de un blocaj pe motiv de delict de opinie.

„Motivul ăsta că critic puterea, ăsta e rolul unui intelectual. Dacă n-o critică nici măcar intelectualii, cine s-o mai critice? Mie nu-mi vine să cred că ăsta e motivul. Or fi altele – că nu le place mutra mea -, dar în niciun caz ăsta. Sau dacă e asta, atunci e grav de tot. Dar mă îndoiesc”, a spus Bergler.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.