Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș în Educație: vacanța de Paște a elevilor generază controverse/ Șefa Comisiei de Educație cere discuții la nivelul Guvernului

vacanta de paste

Vacanța de Paște a elevilor nu va fi de Paște, în 2024, din cauza faptului că Paștere ortodox și cel catolic pică la diferențe prea mari de timp. Șefa Comisiei de Educației din Camera Deputaților, Natalia Intotero, cere o discuție la nivelul Guvernului pentru a rezolva această situație cât mai rapid, iar elevii să aibă vacanță de Paște.

”Suntem membri ai Uniunii Europene și Partidul Social Democrat susține demersurile de incluziune și echitate în societate, dar nu putem să rămânem indiferenți față de poziția eronată a reprezentantului PNL aflat la conducerea Ministerului Educației, cu privire la fixarea vacanței școlare pascale, între Paștele Ortodox și cel Catolic, în anul 2024.

Atât timp cât România este un stat creștin ortodox în proporție de aproape 90%, este firesc ca vacanța elevilor să se desfășoare în perioada sărbătorii pascale ortodoxe. Evident că trebuie să ținem cont corespunzător și de celelalte culte creștine. Vom solicita în ședințele coaliției soluționarea acestei situații, având în vedere nemulțumirea părinților, elevilor și profesorilor.

În egală măsură, în această perioadă, românii noștri din afara granițelor vin acasă pentru a-și vizita familiile de Sfintele Sărbători, reîntregirea familiei fiind un motiv în plus pentru ca Ministerul Educației să găsească soluții pentru această situație.”, scrie Natalia Intotero.

În 2024, Paştele Catolic se sărbătoreşte pe 31 martie, iar Paştele Ortodox în 5 mai

În 2024, Paştele Catolic se sărbătoreşte pe 31 martie, iar Paştele Ortodox în 5 mai. Aşa că ambele sărbători nu puteau fi în vacanţă, care ar fi trebuit să aibă peste o lună. În plus, dacă se favoriza majoritatea ortodoxă şi vacanţa era în mai, modulul 5 de şcoală ar fi rămas foarte scurt (în iunie începe vacanţa de vară).

"Pentru anul şcolar următor avem o situaţie deosebită. În anul respectiv, avem o distanţă mare între sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe, este cam o lună de zile. În logica împărţirii echilibrate a modulelor, adică să avem un număr de săptămâni comparabile, vacanţa de Paşte pică fix la mijloc. Da, deci există zilele libere legale pentru cele două sărbători, iar vacanţa de primăvară pică undeva la mijloc", a precizat ministrul Educaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.