Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș în fotbalul turc - Toate campionatele au fost suspendate pe termen nelimitat

Foto X
arbitru lovit turcia

Federația Turcă de Fotbal (TFF) a suspendat toate campionatele, într-o seară de "rușine" pentru fotbalul național, după ce președintele clubului Ankaragucu, Faruk Koca, l-a lovit luni seara cu pumnul în față pe arbitru la finalul meciului de pe teren propriu din Super Lig cu Rizespor, notează Mediafax.

Koca a intrat pe teren și, conform imaginilor difuzate de televiziunea de stat TRT, l-a lovit pe arbitrul Halil Umut Meler, după fluierul final, după ce Rizespor a egalat în minutul 97 în meciul de luni, încheiat cu scorul de 1-1, pe stadionul Eryaman.

Fanii lui Ankaragucu au invadat terenul după meci, iar Meler a fost de asemenea lovit cu piciorul în momentul în care a căzut, deși nu este încă clar cine au fost agresorii săi. Meler a reușit în cele din urmă să ajungă la vestiare cu ajutorul poliției.

"Federația turcă de fotbal a decis să suspende toate meciurile din toate ligile pe termen nelimitat", a postat federația pe X, fostul Twitter.

"Clubul în cauză, președintele clubului, oficialii clubului și toți cei vinovați de atacarea arbitrului Umut Meler vor fi pedepsiți în cei mai puternici termeni posibili".

Un ordin de reținere a fost emis pentru Koca, a declarat ministrul de interne Ali Yerlikaya într-o postare pe X, adăugând că două persoane au fost deja reținute în cadrul unei anchete judiciare privind incidentul.

"Fotbalul turc a fost lovit în mod rușinos în această seară. Toți cei implicați în acest incident vor plăti prețul", a declarat președintele TFF, Mehmet Buyukeksi, potrivit TRT, citat de Reuters.

Arbitru FIFA din 2017, Meler, în vârstă de 37 de ani, a condus meciul dintre Lazio și Celtic, din 28 noiembrie, din grupele Ligii Campionilor.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a scris pe Twitter: "Sportul înseamnă pace și fraternitate. Sportul este incompatibil cu violența. Nu vom permite niciodată ca violența să aibă loc în sportul turc".

Arbitrii din Turcia sunt adesea criticați de managerii și președinții de cluburi pentru deciziile lor, dar sunt rareori ținta unor atacuri violente.

Ankaragucu se află pe locul 11 în clasament, cu 18 puncte, cu trei locuri sub Rizespor, care are 22 de puncte, după 15 meciuri.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.