Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș între țările din spațiul Schengen: trei țări fanion discută despre posibila reintroducere a controalelor la frontieră

enational.ro
schengen

Scandal uriaș între țările din spațiul Schengen: trei țări fanion discută despre posibila reintroducere a controalelor la frontieră

Germania discută cu Polonia şi Republica Cehă despre posibile "măsuri suplimentare ale poliţiei de frontieră", a declarat luni purtătorul de cuvânt al ministrului german de interne Nancy Faeser, relatează dpa, informează Agerpres.

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul german de interne a discutat cu privire la acest subiect cu ministrul ceh de interne şi, de asemenea, cu partea poloneză la nivel de înalt funcţionar public.

Nancy Faeser va discuta această chestiune cu omologul ei polonez "în scurt timp", chiar înainte de reuniunea de joi a miniştrilor de interne din UE, astfel încât să se poată lua măsuri suplimentare foarte rapid.

Purtătorul de cuvânt a declarat că este vorba de o prezenţă a poliţiei germane în întreaga zonă de frontieră, pentru a putea efectua controale, "dacă este necesar, de cealaltă parte a graniţei, aşa cum face Germania, de exemplu, cu Elveţia cu măsuri comune ale poliţiei de frontieră".

Acord similar Cehia - Polonia

Un acord similar se află în prezent în discuţie cu Cehia şi Polonia, cu scopul de a reţine mai mulţi traficanţi de persoane.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al ministrului german de interne a subliniat că persoanele nu pot fi pur şi simplu întoarse înapoi de la frontieră şi că, dacă acestea solicită azil, cererile lor vor fi examinate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.