Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș la Londra: Celebrul actor Hugh Grant susține că angajații tabloidului 'The Sun' i-au spart apartamentul și i-au interceptat comunicațiile

www.her.ie
hugh grant

Hugh Grant a declarat că „The Sun” i-a spart apartamentul și i-a pus un dispozitiv de urmărire în mașină în încercarea de a obține informații despre viața sa personală.

Actorul s-a prezentat joi la Înalta Curte din Londra pentru o audiere în care a prezentat acuzațiile sale conform cărora The Sun a ascultat telefoanele fixe și i-a spart mesajele vocale, notează The Guardian.

Într-o declarație de martor dată în fața instanței, Grant a declarat: "Plângerea mea se referă la acte ilegale comise de The Sun, inclusiv spargeri la comandă, pătrunderea prin efracție în proprietăți private pentru a obține informații private prin ascultare, ascultarea telefoanelor fixe, piratarea telefoanelor și utilizarea de investigatori privați pentru a face toate acestea și alte lucruri ilegale împotriva mea".

Grant a declarat că în 2011 apartamentul său din Londra a fost spart, ușa de la intrare fiind forțată din balamale, dar nu s-a furat nimic. El spune că a doua zi a apărut un articol în The Sun care "detalia interiorul apartamentului, inclusiv semnele unor certuri domestice".

Grant a declarat că la acea vreme nu avea nicio idee despre cine a comis spargerea: "Nu aveam nicio dovadă că această spargere a fost efectuată sau comandată la indicația presei, cu atât mai puțin a ziarului Sun".

În declarația sa de martor, actorul susține că a fost îndemnat să lanseze cea mai recentă cerere în justiție după ce i s-au transmis informații care "au arătat, pentru prima dată, dovezi că The Sun a îndreptat activitatea ilegală direct împotriva mea și a asociaților mei".

Grant a declarat: "Mi s-a părut uimitor faptul că The Sun a desfășurat aceste acte ilegale împotriva mea într-un moment în care mă pregăteam să depun mărturie în cadrul unei anchete publice privind etica presei. Bineînțeles, toate acestea mi-au fost ascunse la momentul respectiv".

Grant mai susține că, în anii 2000, Sun a angajat detectivi particulari pentru a pătrunde în două proprietăți legate de compania sa de producție cinematografică și de fosta sa iubită Liz Hurley. Actorul susține că aceste spargeri au fost efectuate cu "știința și aprobarea lui Rebekah Brooks, care era redactor la Sun la acea vreme".

The Sun respinge acuzațiile

Cererea sa este tratată în paralel cu un proces similar intentat de prințul Harry. Compania News Group Newspapers a lui Rupert Murdoch, compania mamă a ziarului The Sun, neagă toate acuzațiile și spune că nu a avut loc niciun comportament ilegal la The Sun.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: "The Sun respinge cu tărie acuzația că ar fi însărcinat vreodată pe cineva să intre prin efracție în casa lui Hugh Grant".

Instanța a audiat, de asemenea, afirmații despre modul în care The Sun ar fi obținut detalii despre primul copil al lui Grant, în ciuda faptului că mama copilului a născut sub un nume fals pentru a încerca să nu apară în presă. Grant susține că tabloidul a obținut numele fals folosind mită.

El susține că un reporter de rang înalt din cadrul ziarului a comandat "furtul" de informații private despre persoane, printre care "copilul unui fost prim-ministru, o femeie de rang înalt din familia regală și victime ale atrocităților teroriste".

Acesta încearcă să împiedice ca ambele cazuri să ajungă la un proces public, pe motiv că atât Grant, cât și Harry au așteptat prea mult timp pentru a depune actele legale. Ei susțin că au întârziat să-și depună plângerile deoarece editorul ziarului a ascuns comportamentul personalului său.

Grant este la al doilea proces de acest fel

Grant a primit deja o înțelegere financiară în 2012 de la News Group Newspapers în legătură cu piratarea telefoanelor la ziarul News of the World, acum dispărut. Acest caz este o cerere separată care susține că a avut loc un comportament ilegal la The Sun, inclusiv în perioada în care Brooks - acum director executiv al News UK - era editor al ziarului.

Grant susține că a aflat abia în 2022 că spargerea din apartamentul său a fost efectuată în numele Sun, după ce a discutat cu detectivul privat Gavin Burrows.

Dovezile lui Burrows sunt, de asemenea, folosite de mai mulți reclamanți într-o serie paralelă de cazuri de hărțuire telefonică intentate împotriva editorului Daily Mail - deși investigatorul privat a încercat între timp să își retracteze unele dintre acuzațiile sale în acest set separat de proceduri judiciare.

Declarația de martor a lui Grant se încheie astfel: "Am investit foarte mult timp în campania mea pentru o presă mai bună și mai etică... pârâtul se consideră în mod clar mai presus de lege și folosește acum legea într-un mod care cred că nu a fost niciodată intenționat, și anume pentru a acoperi și ascunde în continuare ceea ce a făcut. Cred cu tărie că acest lucru nu poate fi permis și că ceea ce a făcut trebuie să fie scos la lumină."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.