Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALOS Florin Cîțu se laudă că România a ajutat Libanul, Albania sau Croația, în timp ce în țara noastră nu există saltele în caz de incendiu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a transmis, de Ziua Protecţiei Civile din România, că „celebrăm întreaga activitate derulată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a celorlalţi specialişti implicaţi în prevenirea şi furnizarea răspunsului la dezastre”, informează News.ro.

„Astăzi (duminică - n.r.), cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, celebrăm întreaga activitate derulată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a celorlalţi specialişti implicaţi în prevenirea şi furnizarea răspunsului la dezastre. Angajamentul acestor apărători ai vieţii cetăţenilor au un impact semnificativ şi o responsabilitate majoră în salvarea comunităţilor ameninţate de dezastrele naturale sau de alte situaţii limită, la nivel naţional. Contribuţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este relevantă în mecanismul de gestionare a situaţiilor de urgenţă, prin modernizarea continuă şi dobândirea de noi responsabilităţi în domeniul protecţiei civile. Acestea au fost probate în plan operativ, prin numeroasele intervenţii în faţa provocărilor apărute, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, prin activarea Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei”, a precizat Florin Cîţu, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Prim-ministrul a adăugat că prevenirea şi reducerea riscurilor la dezastre au fost susţinute de proiecte specifice.

„Prevenirea şi pregătirea au fost susţinute de proiectele destinate reducerii riscurilor la dezastre, iar testarea răspunsului la urgenţe a fost materializat prin participarea la activităţi şi exerciţii internaţionale. Procesul de dotare continuă, prin accesarea fondurilor europene, iar răspunsul prompt furnizat în situaţii limită confirmă faptul că astăzi acest sistem integrat al situaţiilor de urgenţă, coordonat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă si structurile aflate in coordonarea acestuia, au evoluat vizibil şi au reuşit să se poziţioneze în topul clasamentului alături de celelalte servicii de urgenţă similare internaţionale. Contextul naţional şi internaţional ne obligă să menţinem aceleaşi standarde de calitate, să fim rezilienţi, iar în susţinerea lor, programul de guvernare acordă o importanţă majoră dezvoltării şi consolidării acestui sector vital populaţiei”, a completat Cîţu.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

El a mai spus că expertiza reprezentanţilor protecţiei civile a fost confirmată de misiuni de sprijin oferit Albaniei, Libanului şi Croaţiei, ţări afectate de explozii, cutremure sau inundaţii.

„Dat fiind faptul că în data de 1 martie celebrăm şi Ziua Mondială a Protecţiei Civile, reafirm profesionalismul şi expertiza pe care reprezentanţii protecţiei civile au dobândit-o în aceşti ani, confirmată în misiunile de sprijin oferit altor state precum Albania, Liban, Croaţia, puternic afectate de explozii, cutremure, inundaţii, dar şi prin acordarea rapidă de asistenţă internaţională în scopul oferirii de echipamente sau materiale indispensabile subzistenţei. Vă mulţumesc pentru dedicarea, eforturile şi sacrificiile depuse în slujba cetăţenilor şi vă asigur de întreaga susţinere pentru consolidarea gradului de rezilienţă în rândul comunităţilor!”, a conchis premierul.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

Cazul de la Constanța

O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată. Pompierii veniți la fața locului nu aveau însă nici autoscară și nici o saltea pe care femeia să poată sări, așa că au privit neputincioși cum femeia a căzut, în timp ce încerca să coboare pe zidul blocului, din balcon. Explicațiile ISU Constanța: autoscara a trebuit adusă de la 8 kilometri distanță și a ajuns la două minute după ce femeia a căzut în gol, iar saltea nu există în dotarea pompierilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.