Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalos: Motivul pentru care elevii de clasa a VIII-a încep școala fără manual de limba română

manuale

Elevii de clasa a opta încep școala fără manual de limba română, ministrul Educației, Monica Anisie, explicând, duminică seara, că, deși licitația a început devreme, s-a intrat în situație de urgență și termenele s-au prelungit.

„Am început-o foarte devreme (licitația – n.r.), încă din decembrie. Problema a fost că am intrat în situație de urgență, iar CNSC-ul ne-a dat răspuns pentru contestații după aproape trei luni de zile, ceea ce a condus la niște termene care s-au prelungit. La momentul acesta s-au reevaluat și cred că săptămână săptămâna aceasta putem deja să semnăm contractul pentru limba și literatura română pentru clasa a opta, având în vedere faptul că nu ni s-a cerut să reevaluăm decât un singur manual al unei singure edituri”, a spus, duminică seara, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Monica Anisie.

Potrivit acesteia, reprezentanți din cadrul Ministerului Educației, în parteneriat cu profesori din sistemul de educație și de la centrul național de politici în educație și evaluare, au realizat activități pentru acești copii care încep școala fără manual de limba română.

„Activitățile vor fi puse pe site-ul Ministerului începând de mâine (luni – n.r.) sau în seara aceasta pentru a veni în sprijinul elevilor. Avem pentru profesori acele repere metodologice deja elaborate pentru clasa a opta”, a precizat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.