Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALOS Pavel Abraham: 'Dacă situația cere, la proteste, se poate folosi armament adevărat'

proteste manifestatie

Generalul Pavel Abraham, fost inspector general al Poliției Române, în prezent avocat, a criticat protestele organizate în țară și a reamintit că în anumite situații forțele de ordine pot folosi armament adevărat pentru a preveni violențele.

Citește și: Ce este bine să evităm și ce trebuie sa facem pentru a avea succes în 2017, conform predicțiilor din anul Cocoșului de foc

Pavel Abraham a comentat critic protestele organizate duminică în București și în zeci de orașe din țară față de proiectele Guvernului de amnistie și modificare a Codului Penal. La un moment dat, Abraham a evocat chiar posibilitatea în care forțele de ordine ar putea folosi muniția reală împotriva protestatarilor. "Vreau să vă spun - nu se ajunge la asta - și mulți vor crede că exagerez, că în câmpul democratic, dacă situația o impune, pentru a evita anumite violențe de proporții, se poate folosi și armament adevărat. Se somează de mai multe ori. Intrăm într-o grilă de tratare a unei manifestații până la capăt", a spus Abraham la România TV.

Citeşte şi: Noi detalii despre scandalul sexual care cutremură România: 'Îmi aduc minte de copiii străzii'

Abraham a precizat că mitingurile trebuie organizate legal. "Eu sunt adeptul de a manifesta pașnic, dar în cadru legal. Dacă nu respecți cadrul legal, atunci statul trebuie să intervină". El a îndemnat instituțiile statului să ia măsuri. "Mișcările acestea sunt ilegale. Nimeni nu-și asumă răspunderea dacă degenerează. Sunt un pericol la adresa securității statului. Eu critic slăbiciunea guvernului, care de frică nu ia măsuri ca jandarmii să își facă datoria, ca Poliția, serviciile să culeagă informațiile și să îi tragă la răspundere. (...) Structura este anarhică, dar sunt pioni care sunt instruiți. Să nu se poată invoca violența sau tenta de violență au fost instruiți cu acel manual de desfășurare să aibă copii în brațe, să aibă câini de acasă, elemente care în fața celor care constată să arate că acțiunea e spontană. Dar riscul este enorm", a avertizat Abraham după protestele pașnice care au strâns în stradă aproape 100.000 de oameni în întreaga țară și peste hotare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.