Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul abuzurilor sexuale pare f[r[ finalitate: Dirijorul James Levine a fost înlocuit cu Emmanuel Villaume la Met Opera

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Metropolitan Opera din New York a anunţat marţi că dirijorul James Levine, suspendat după ce a fost acuzat că a abuzat sexual mai mulţi muzicieni, va fi înlocuit de francezul Emmanuel Villaume pentru a dirija spectacolul "Tosca" pe 31 decembrie, informează AFP. Opera newyorkeză a anunţat duminică suspendarea din funcţie a legendarului dirijor american, după publicarea în presă a unei prime mărturii care îl acuza pe James Levine că a abuzat timp de mai mulţi ani un tânăr muzician, începând din 1985, care avea vârsta de doar 15 ani în momentul în care acele agresiuni sexuale au început.

De atunci, alţi trei muzicieni au anunţat public că au fost agresaţi sexual în condiţii asemănătoare de renumitul şef de orchestră, în prezent în vârstă de 74 de ani. Metropolitan Opera a angajat un fost procuror federal pentru a ancheta aceste acuzaţii. Deşi se află oficial la pensie, după ce a dirijat prestigioasa orchestră de la Met Opera timp de 40 de ani, James Levine este în continuare director muzical onorific al instituţiei şi a dirijat sâmbătă seară spectacolul "Requiem" de Verdi la Lincoln Center din New York.

Suspendarea muzicianului a determinat retragerea sa din calitatea de dirijor al unui spectacol programat pe 31 decembrie, ce marchează premiera unei noi producţii a operei "Tosca", una dintre cele mai populare din repertoriul instituţiei americane. În contextul în care companiile de operă întâmpină dificultăţi serioase în a-şi reînnoi publicul, această retragere reprezintă o problemă dificilă pentru Met Opera. Cu atât mai mult cu cât cea mai prestigioasă dintre companiile de operă americane a fost afectată în ultimele luni de o serie de plecări ale unor artişti implicaţi în producţia noului spectacol "Tosca", un proiect ce încearcă să readucă spectatorilor grandoarea de altădată a legendarului spectacol pus în scenă de Franco Zeffirelli, conform Agerpres.

Emmanuel Villaume, în vârstă de 53 de ani, care a dirijat deja mai multe spectacole la Met Opera şi în alte opere majore americane, va dirija în cele din urmă majoritatea reprezentaţiilor acestei noi producţii semnate de David McVicar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.