Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Apei cu 'probleme' se lasă cu plângeri în instanță. Se cer daune de 1 milion de EURO/ DOC

Una din firmele acuzate în martie de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului că ar fi distribuit în magazine apă plină cu microbi a chemat astăzi în instanţă instituţiile guvernamentale implicate în scandal.

VEZI AICI CEREREA DE DARE ÎN JUDECATA

Se cer daune de un milion de euro pe motiv că buletinele de analiză care au făcut obiectul testelor de atunci nu au fost în regulă, iar scandalul declanşat în mod artificial ar fi produs o pagubă imensă societăţii Aqua Queen, prin alungarea clienţilor.

În luna martie Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a declanșat un scandal legat de apele minerale vândute în magazine. În urma verificărilor, spunea ANPC, cinci produse au fost găsite cu depășiri de zeci și sute de ori a limitelor microbiologice admise.

Una din firmele incriminate atunci, societatea comercială Aqua Queen, care astăzi a chemat în instanţă ANPC şi Autoritatea Sanitar Veterinară (ANASVSA), spune că în cadrul verificărilor s-au produs erori grave care au dus la rezultate greşite.

“Aşa cum rezultă din corespondeţa purtată între Ministerul Sănătăţii şi ANSVSA, conform datelor de prelevare din procesul verbal de prelevare se deduce că probele au fost analizate fără respectarea prevederilor legale în vigoare. Mai mult decât atât, din buletinele de analiza nu rezultă locul de prelevare a probei şi condiţiile de prelevare prevăzute de legislaţia în vigoare pentru apa de izvor”, se spune în cererea de chemare în judecată a celor de la Aqua Queen

Se subliniază, de asemnea, că în dosarul testelor apare o ciudăţenie: acelaşi izvor de apă, testat de acelaşi laborator, dar pentru altă firmă de îmbuteliere, a dat rezultate negative la  microbi. De asemenea, testele ulterioare de apă de la Aqua Queen au fost negative. În aceste condiţii reprezentanţii societăţii îşi pun întrebarea dacă testele au fost de bună credinţă, din start.

DETALII despre SCANDALUL apei aici

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.