Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Bâstroe îl bagă în corzi pe ministrul Mediului: avertismentul umaniștilor români

Grațiela Gavrilescu

Umaniștii i-au cerut ministrului Mediului, Tanczos Barna, să se implice mai mult în scandalul Bâstroe, înainte de a fi prea târziu. Deputatul PUSL Grațiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului, îi cere ministrului să facă tot ceea ce este posibil pentru a primi acces pe canalul Bâstroe.

„Doar câteva ore ne mai despart până la termenul limită promis de partea ucraineană pentru a putea începe măsurătorile pe Bâstroe și Chilia.

Cu toate acestea, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor încă așteaptă acordul părţii ucrainene, e drept, „cu navele pregătite” de Ministerul Transporturilor.
A aștepta nu este o soluție! Îi cer ministrului Tanczos Barna să se implice mai mult, să ceară sprijin și Ministerului de Externe și să urgenteze formalitățile. Suntem deja în al doisprezecelea ceas și nu are voie să se împace cu situația”, spune Grațiela Gavrilescu.

Umaniștii avertizează că România nu își permite să aștepte și să riște distrugerea biosferei Deltei, în condițiile în care deja se înregistrează scăderi semnificative ale debitului pe brațul Sulina.

„Dacă pentru a începe măsurătorile e nevoie de acceptul Forţelor Navale Ucrainene, atunci trebuie să insiste pentru a grăbi primirea acestuia. Nu putem aștepta până când scăderea debitului pe Sulina va fi atât de semnificativă încât să poată fi văzută cu ochiul liber și de la București!
Îi cer domnului ministru să citească opiniile academicienior și cercetătorilor români. Biosfera Deltei este în pericol! Debitul Brațului Sulina e în scădere. Orice așteptare costă! Costă poporul român”, mai spune Grațiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat că în continuare aşteaptă acordul scris al părţii ucrainene pentru a putea finaliza măsurătorile de pe Canalul Bâstroe, el menţionând totodată că, din informaţiile primite de la oficialii ţării vecine, lucrările efectuate inclusiv anul acesta ar fi fost unele de întreţinere, care nu au afectat semnificativ debitele Dunării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.