Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul BMW: Lucian Bode îi amintește lui Cătălin Drulă că donațiile lui Michael Schmidt (BMW) au dus USR în Parlament

Inquam Photos / George Calin
Lucian Bode

Ministrul de Interne Lucian Bode a apărat achiziția de autospeciale BMW și a negat orice intervenție de la Cotroceni în favoarea omului de afaceri Michael Schmidt, prieten apropiat al președintelui Iohannis. În ceea ce privește acuzațiile lansate de Cătălin Drulă, Lucian Bode a amintit că donațiile lui Michael Schmidt au ajutat USR să intre în Parlament.

Conform unor date publicate în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 309, din 28 aprilie 2017, cu referire la acte ale partidelor politice, unde se publică cuantumul total al sumelor provenite din finanțările private ale Partidului USR în anul 2015, aflăm din lista persoanelor juridice care au făcut, în anul 2016, donații a căror valoare depășește zece salarii de bază minime brute pe țară, că patru dintre companiile lui Michael Horst Schmidt au contribuit cu bani la finanțarea acestei formațiuni politice, nota Jurnalul Național.

Astfel, Compania MHS Truck & Bus SRL din București, care, în 2018, îl avea ca administrator pe Michael Horst Schmidt, a donat USR suma de 50.000 de lei, la datele de 21 și 30 ianuarie 2016. Mai departe, compania MHS Otopeni Truck & Bus SRL, deținută, la acel moment, de MHS Holding GMBH, reprezentată de Michael Horst Schmidt, de MHS Immo SARL Luxembrurg și de Hans Heinrich Von Srbik din Austria, a făcut către USR, la data de 11 noiembrie 2016, o donație de 20.000 de lei. De asemenea, societatea MHS Leasing Renting SRL București, deținută în integralitate la acel moment de MHS Truck & Bus SRL, a donat USR, tot la 10 noiembrie 2016, suma de 22.000 de lei. Nu în ultimul rând, compania MHS Truck Services SRL București, deținută de MHS Holding GMBH, a donat către USR, tot la 10 noiembre 2016, suma de 21.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.