Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Cambridge Analytica ia amploare: 'A FOST OTRĂVIT'. Informaţia care cutremură întreaga clasă politică din România!

Gazeta de Nord Vest
otrava

Scandalul Cambridge Analytica ia o nouă turnură, cu tangenţe româneşti. Angajatul care a demascat practicile ilegale ale companiei de consultanţă a declarat în faţa parlamentarilor britanici, că predecesorul lui, Dan Mureşan, fiul fostului ministrul al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, ar fi fost ucis pentru că a ratat un obiectiv, pe când lucra la campania electorală din Kenya, informează Digi24. E drept, Dan Mureşan a fost găsit fără viaţă în camera sa de hotel în 2012, dar atunci ancheta a pus decesul său pe seama unui infarct. Acuzaţiile de azi sunt extrem de grave, dar până acum nu sunt susţinute şi de dovezi.

Christopher Wylie, fost angajat Cambridge Analytica: Am auzit că el (Dan Mureşan, n.red.) lucra la un fel de înţelegere. Nu ştiu exact despre ce înţelegere era vorba, dar nu s-a concretizat. Şi, repet, sunt doar informaţii pe care le-am primit, nu spun că aşa s-a întâmplat, oamenii cred că a fost otrăvit în camera lui de hotel. Am mai auzit că poliţia a fost mituită să nu intre în camera de hotel timp de 24 de ore.

Tudorel Toader, răspuns DUR pentru Sebastian Ghiță în cazul extrădării: 'Inculpatul nu dialoghează cu ministrul'

Dan Mureşan a fost găsit fără suflare în camera sa de hotel din Nairobi în septembrie 2012. Ministerul Afacerilor Externe informa atunci că el era angajatul unei firme de telecomunicaţii din Marea Britanie şi că se afla de mai multă vreme în Kenya fără să fi informat ambasada. În urmă cu doar câteva zile, presa kenyană scria că Dan Mureşan lucra, de fapt, pentru Cambridge Analytica.

Iţele acestui scandal ajung inevitabil şi la referendumul din Marea Britanie. În faţa parlamentarilor de la Londra, omul din spatele dezvăluirilor furtului de date spune că fără implicarea Cambridge Analytica, votul ar fi putut avea un cu totul alt deznodământ.

Christopher Wylie, fost angajat Cambridge Analytica: Cred că este absolut rezonabil să spunem că rezultatul referendumului ar fi fost altul, dacă nu s-ar fi trişat.

Christopher Wylie mai spune şi că principala organizaţie care a pledat pentru Brexit a folosit serviciile unei firme din Canada, înrudită cu Cambridge Analytica, pe care a plătit-o încălcând legea electorală din Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.