Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul continuă! Florin Cîțu, primele dovezi privind `neregulile` de la Primăria Capitalei: 'Este furt pe față'

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a prezentat public primele cifre care ar demonstra neregulile de la Primăria Capitalei. Demnitarul susține că în timpul administrației Firea, Primăria a avut bani pentru plata subvențiilor, dar a deturnat destinația fondurilor. Dovezile au fost trimise la DNA.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a prezentat pe Facebook primele rezultate ale controlului comandat la Primăria Capitalei. Concluzia lui Cîțu este că a fost „furt pe față”.

„Dovada- PMB a avut bani pentru plata subvențiilor dar a deturnat destinația banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvențiilor:- transport 1.4 miliarde lei, - energie termică 935 milioane lei. Veniturile încasate de primărie, așa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020. Prin oug 135/2020 am pus la dispoziția primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante. Primăria București a avut bani, a bugetat subvenția dar nu a plătit subvenția. Cel mai grav și penal, banii bugetati pentru subvenție au fost cheltuiți pe alte "proiecte". Acest mod de "lucru", de fapt furt pe față, a falimentat RADET, ELCEN etc și a îmbogățit firmele de casa ale celor care au adminstrat Bucurestiul în ultimii ani. Vinovații vor răspunde! V-am promis”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Conducerea PSD, ședință cu șefii CJ și primarii de municipii și orașe: 'Este evident că Guvernul Iohannis-Orban a pierdut total controlul asupra pandemiei'

Documentele au fost trimise la DNA, a anunțat luni ministrul de Finanțe. Cu puțin timp înainte, acesta fusese ironizat de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

„Să-l scoată cineva pe Câtzu din priză sau ... prize! Să-l trezească din amețeală pe cel care ne-a îngropat în datorii și pe noi, dar și pe copiii și nepoții noștri! În goana după un loc la Senat, s-a gândit cā victoria îi va fi asigurată dacă mă acuza de ceva, orice, pe mine! Și a gasit fapte, chiar prejudicii !! Din 2012 !!! Să-i spună cineva că mi-am început mandatul în 25 iulie 2016 !! Vă dați seama cine conduce Finanțele țării?”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Ministrul Florin Cîțu a vorbit în ultimele zile despre grave nereguli descoperite la Primăria Capitalei în urma unor inspecții ale autorităților financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.