Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul continuă, iar intrarea în NATO așteaptă: Încă un Coran a fost ars în Suedia, s-au făcut mai multe arestări / Foto

Foto News
Coran ars Suedia politie arestari

Scandalul continuă, iar intrarea în NATO așteaptă: Încă un Coran a fost ars în Suedia, s-au făcut mai multe arestări

Poliţia suedeză a arestat peste zece persoane duminică, după scene de violenţă în oraşul Malmö, în urma unei manifestaţii la care a fost ars din nou un exemplar al Coranului., relatează AFP, potrivit news.ro.

Manifestaţia de duminică, organizată de refugiatul irakian Salwan Momika, care a organizat evenimente similare ce au provocat furie în lumea musulmană, a avut loc într-o piaţă a oraşului care are o populaţie mare de imigranţi. Potrivit postului public de televiziune SVT, aproximativ 200 de persoane au venit să asiste la scenă.

"Unii spectatori şi-au arătat emoţia după ce organizatorul a ars scrierile", a precizat poliţia într-un comunicat. "Atmosfera a fost incendiară", a continuat poliţia, adăugând că "revolte violente" au izbucnit la ora 13.45 (11.45 GMT). Potrivit poliţiei, manifestaţia s-a încheiat după ce organizatorul a plecat, dar un grup de persoane a rămas.

Aproximativ zece persoane au fost arestate pentru tulburarea liniştii publice, iar alte două au fost arestate sub suspiciunea de participare la revolte violente. Potrivit presei, trecătorii au aruncat cu pietre spre Salwan Momika.

O înregistrare video arată cum protestatarii încearcă să rupă cordonul de poliţie înainte de a fi opriţi de poliţie. O altă înregistrare video arată un bărbat care încearcă să oprească vehiculul de poliţie care îl transporta pe Salwan Momika de la faţa locului.

La sfârşitul lunii iulie, Salwan Momika, în vârstă de 37 de ani, şi un alt bărbat, Salwan Naja, au călcat în picioare un exemplar al Coranului la Stockholm înainte de a-i da foc, aşa cum făcuseră la reuniuni anterioare care au provocat tensiuni diplomatice între Suedia şi ţările din Orientul Mijlociu. Guvernul suedez a condamnat profanarea Coranului, subliniind în acelaşi timp că totuşi Constituţia suedeză protejează dreptul de întrunire şi libertatea de exprimare.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.