Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul cu Raiffeisen Bank care a forțat McDonald's să plece definitiv din Bosnia Herțegovina

smartradio.ro
mcdonald's mc

Lanțul de restaurante fast-food McDonald's își oprește activitatea în Bosnia Herțegovina, după 11 ani, totul în urma unor scandaluri de răsunet.

"Da, este adevărat. McDonald's a încetat să mai lucreze sâmbătă din cauza unor probleme. Portalurile de știri au furnizat informații corecte", a declarat un angajat al unei foste francize McDonald's locale, relatează publicația Sarajevo Times.

Problemele au apărut atunci când Tribunalul din Sarajevo a ordonat returnarea unui spațiu în care se afla un restaurant McDonald's către Raiffeisen Bank din cauza unor restanțe la plata chiriei, la începutul lunii decembrie. Presa a precizat că era vorba de o datorie de jumătate de milion de euro.

Raiffeisen Bank a confirmat că a primit o sentință împotriva companiei Gliese 581g, care era o franciză locală a McDonald's, dar nu a anunțat valoarea datoriei în cauză.

Vineri seară a fost aglomerație mare la McDonald's din Sarajevo. Era o coadă de mașini la drive-in și erau cozi de oameni și în restaurant.

Primul restaurant McDonald's a fost deschis în 2011 la Sarajevo, iar anul 2012 în Mostar. Ultima unitate McDonald's din Bosnia Herțegovina a fost deschisă în 2020, în cartierul Sip din Sarajevo.

În total, au existat cinci în toată țara - trei în Sarajevo și două în Mostar.

Analiștii consideră că McDonald's este prea scump pentru condițiile de viață care prevalează în Bosnia și Herțegovina și are concurență cu lanțurile autohtone și alte specialități la grătar, care au o tradiție puternică în țară, scrie Radio Sarajevo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.