Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul datoriilor. Gorghiu, pusă la colţ în PNL. Ce sarcină imposibilă i-au dat colegii de partid

felix tataru

Vechii liberali continuă  să se  războiască între  ei prin toate mijloacele. Totul spre deliciul noilor  colegi din fostul PDL,  care asistă amuzaţi  la  felul în care urmaşii Brătienilor îşi pun piedică, unul celuilalt. De această dată mărul discordiei  îl reprezintă banii.  Mai precis,   recuperarea de la AEP a celor  aproape 400.000 de euro, factura  plătită de filiale pentru serviciile oferite  în campania  pentru parlamentare către  GMP ,  firma  consultantului Felix  Tătaru.

1 Martie aduce creșteri la pensii, categorii de salarii și alte beneficii. Vezi dacă beneficiezi

Iritaţi de  reproşurile  aduse de  Alina Gorghiu la ultimul BPN  al partidului pentru  că nu şi-au  asumat responsabilitatea eşecului la parlamentare alături de ea, liderii de filiale  şi-au  adus  aminte  că o au  cu ceva la mână:    AEP nu poate  deconta contravaloarea banilor daţi de către filiale pentru achitarea serviciilor firmei lui Felix  Tătaru, tocmai  din cauza modului defectuos în care  fostul lider de partid şi fostul secretar  general, Ilie Bolojan,  au înţeles să gestioneze problema  documentelor justificative.

"Centrul a cerut la acea vreme ajutorul filialelor  pentru a putea suporta costurile de campanie, în acest caz,  onorariul cerut de GMP.  21 de  filiale judeţene  au răspuns, câteva din ele  chiar cu sume de  60.000 de euro, adunate de la candidaţii eligibili. Facturile au  fost plătite de filiale,  dar  documentele justificative care explică ce servicii  au fost prestate  pentru aceşti bani privesc numai campania naţională. Acum,  cei de la AEP susţin că documentele  justificative  prezentate nu  demonstrează serviciile  prestate de  firma lui Tătaru către filiale. Cu excepţia  costurilor pentru ziarele de campanie tipărite, care  sunt de câteva sute de euro per filială, restul banilor nu pot fi decontaţi", susţin surse  din conducerea PNL.

În  timp ce fostul coordonator dfe campanie, Gheorghe  Falcă s-a exonerat de orice  răspundere pe motiv  că el a negociat  doar termenii contractului cu GMP, nu şi modul de plată al acestor servicii, responsabilitatea a căzut pe umerii fostului preşedinte, Alina Gorghiu şi pe cei ai secretarului general, Ilie  Bolojan.

Sebastian Ghiţă a fost LOCALIZAT: Ce l-a dat de gol pe fostul deputat / PRESĂ

"Semnăturile  lor se  regăsesc   pe toate  aceste  documente. Au  contrasemnat  totul, au girat  totul.  În  ultimul BPN,   au fost  însărcinaţi să   gasească soluţii cât mai repede cu putinţă. Deja  am pierdut  două luni în care nu s-a bătut  decât pasul pe loc în această privinţă", mai susţin sursele citate.

De cealaltă parte,  partizanii lui Iulian Dumitrescu şi Ilie  Bolojan  pasează  responsabilitatea achitării datoriilor  istorice pe seama noului secretar general interimar, Cristian Buşoi.  Partidul are datorii de 6 milioane de euro, acumulate de-a lungul mai multor campanii electorale.

"În perioada în care eram împreună cu dl. Bolojan am reușit să achităm aproape 1 milion și jumătate de euro. Sunt făcute grafice de scadențare împreună cu efortul comun al colegilor. Este o problemă care sigur că apasă PNL", a pus punctul pe i, liderul de Alba, Florin Roman , unul  din contestatarii lui Buşoi.

"Important este ca PNL să aibă un secretar general funcțional care să răspundă unei probleme acute a PNL și anume o datorie de 6 milioane de euro. Această datorie trebuie rezolvată, trebuie găsită o modalitate transparentă și legală de mobilizare a resurselor financiare ale partidului și să putem cu acest confort legal și financiar să ne punem în practică misiunea", a explicat  şi liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, fără a preciza termenul la care trebuie achitată datoria partidului.

SONDAJ intern PSD: câte procente a pierdut partidul în urma protestelor/SURSE

Deocamdată singura măsură luată pentru  strângerea  banilor  necesari constă în achitarea de  către fiecare ales local sau parlamentar a unei indemnizaţii din cele  12 primite anual. Astfel, un consilier  judeţean  va  contribui la partid cu 70-80 de lei anual, un consilier local cu 200 de lei, un parlamentar, în  funcţie de ce alte calităţi de conducere mai are în comisii  sau în  biroul permanent  al unei camere sau alta,  cu sume între 5000 şi 13.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.