Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul de la Opera Națională București s-a stins. Ce soluţii au găsit autorităţile

bucharestcitytour.ro
onb

Coregraful Johan Kobborg a scris,marţi seară,pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îşi exprimă aprecierea faţă de soluţionarea conflictului de la ONB, mesajul venind la puţin timp după anunţul făcut de Ministrul Culturii care anunţase că s-a ajuns la o soluţie agreată de toate părţile implicate', potrivit Mediafax.

După ce ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu a anunţat pe pagina sa de Facebook că a purtat, la ministerul de resort, mai multe discuţii cu angajaţii Operei Naţionale Bucureşti, şi că a fost găsită o soluţie general agreată de angajaţii şi conducerea ONB, balerinul şi coregraful Johan Kobborg a scris pe contul personal de pe aceeaşi reţea de socializare:

„Mulţumesc tuturor pentru sprijin în aceste vremuri de restrişte. Acest conflict a escaladat în aşa mod încât nu mai este vorba de mine acolo sau nu, iar acesta este motivul pentru care nu am plecat imediat, deoarece nici eu, nici noi nu puteam permite acestei instituţii să se întoarcă la modul în care funcţiona în trecut, de dragul artiştilor şi de dragul viitorului vieţii culturale din România.

Dreptatea a prevalat, şi nu numai asta, mult mai mult decât asta! Este începutul reformei, iar ONB ar putea deveni în curând punctul de pornire al reformei altor instituţii culturale româneşti.

Am venit la ONB pentru oamenii buni şi aş părăsi ONB doar în mâinile unor alţi oameni buni. Deci până va veni acea zi, sunt din nou aici, m-am întos! S-au petrecut lucruri rele, dar vom reconstrui şi continua ceea ce am început cu şi mai multă pasiune. Acum voi lăsa politica în urmă şi mă voi întoarce la motivul pentru care trăiesc. Arta.”, a scris balerinul Johan Kobborg, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a anunţat că în cursul zilei de miercuri va avea o întâlnire la sediul Operei cu angajaţii instituţiei pentru a prezenta soluţia agreată la care s-a ajuns în urma discuţiilor recente, urmând ca Ministerul Culturii să transmită o comunicare publică.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.