Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul de la Spitalul Colentina ia amploare. Se cere SCHIMBAREA conducerii interimare

spitalul colentina

Scandalul iscat recent la Spitalul Colentina după demisia a doi medici neurologi de renume pare că ia amploare. Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) a solicitat, marți, într-o scrisoare deschisă adresată Primăriei Capitalei, schimbarea conducerii interimare a Spitalului Colentina cu o conducere nouă, instalată prin concurs, și nu prin numire directă de către primarul general.

Citeşte şi: Tudose, prima REACŢIE după întâlnirea cu reprezentanţii FMI şi Banca Mondială

"Am luat la cunoștință despre tensiunile create în Spitalul Colentina din București de noua conducere numită abuziv și colorată politic, despre declarația doamnei manager, Silvi Ifrim, făcută către medici, și anume "Binele pacientului este o lozincă", despre presiunea exercitată asupra medicilor care au îndrăznit să expună situația reală din spital, despre demisia unor medici de excepție. Toate aceste motive determină APCR să ceară urgent schimbarea conducerii interimare a spitalului cu o conducere nouă, instalată prin concurs, și nu prin numire directă de către primarul general", afirmă reprezentanții APCR în scrisoarea deschisă.

Potrivit APCR, "destabilizarea" unui spital care funcționa "în normalitate cu medici de excepție care au decis să renunțe la mirajul Occidentului și să lucreze în țara lor și pentru poporul lor este o crimă împotriva cetățenilor acestei țări, comisă în numele și din interese politice".

Citeşte şi: Kovesi, TAXATĂ dur după ce s-a plâns la CSM. Ce i-a transmis un celebru deputat

Totodată, APCR dorește ca sistemul de sănătate să fie urgent depolitizat, iar criteriul de bază în conducerea sistemului să fie competența, și nu culoarea politică.

"Facem un ultim apel la intrarea în normalitate, rezervându-ne dreptul de a protesta prin toate căile legale vizavi de aceste ,,colorate' abuzuri. Avem speranța că sesizarea noastră va fi dezbătută în regim de urgență și vor fi luate cele mai corecte și legale măsuri. Atragem atenția că vom supraveghea atent evenimentele în desfășurare", menționează reprezentanții alianței.

Luni, neurochirurgii Ionuț Gobej și Dorin Bică au anunțat că demisionează de la Spitalul Colentina, arătând că în ultimele opt luni secția de Neurochirurgie a refuzat 60 de pacienți din cauza lipsei de personal, de consumabile și medicamente și a programului operator restricționat.

Ulterior, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat conducerii ASSMB să îi prezinte, până vineri, un raport detaliat referitor la problemele de personal și dificultățile în derularea procedurilor de achiziții de materiale medicale cu care se confruntă unitatea medicală.

Citeşte şi: Adrian Năstase, mesaj de SUSŢINERE pentru Tudorel Toader, critici dure pentru contestatarii legilor justiţiei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.