Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul de la Spitalul Judeţean Sibiu - Conducerea unităţii medicale dă explicaţii în Consiliul Judeţean, la cererea PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și directorul medical sunt chemați să dea explicații în ședința de Consiliu Județean, după dezvăluirile fostei angajate din ATI. Solicitarea este făcută de consilierii PSD, transmite Mediafax.

Social-democrații din Consiliul Județean consideră „extrem de îngrijorătoare” dezvăluirile fostei angajate din ATI cu privire la aplicarea unor tratamentele necorespunzătoare pacienților internați.

„Asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru sănătatea, siguranța și viața pacientului trebuie sa fie o prioritate pentru toată lumea (...). Vom solicita, în prima ședință de consiliu, prezența atât a managerului, cât si a directorului medical ai SCJU Sibiu, pentru a oferi explicații referitoare la cele apărute în spațiul public”, au transmis, într-un comunicat de presă, consilierii județeni din PSD Sibiu.

Potrivit acestora, faptul că în ultimul an la spitalul județean din Sibiu au fost desfășurate două controale ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, ambele constatând nereguli, demonstrează că aici sunt probleme care se impun a fi rezolvate.

Aceștia mai spun că susțin anchetele desfășurate după dezvăluirile fostului angajat și, dacă în urma anchetelor se vor constata deficiențe, cer adoptarea unor măsuri imediate, pentru remedierea neregulilor constatate și, dacă va fi cazul, tragerea la răspundere a celor vinovați.

O fostă angajată de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a povestit, pentru publicația locală Turnu Sfatului, că pacienți în stare gravă cu COVID-19 au fost legați de mâini și de picioare, ignorați de cadrele medicale, sedați, astfel că au murit sufocați.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.