Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul deciziei-fantomă de la MS: Vlad Voiculescu şi Andreea Moldovan se îngroapă reciproc

www.facebook.com
vlad voiculescu andreea moldovan

Povestea deciziei semnate de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, privind constituirea unui grup care să ancheteze eventuale nereguli în raportarea deceselor în rândul pancienţilor de COVID-19, se complică pe zi ce trece. După descoperirea faptului că decizia a fost trecută ulterior în registrul de intrări-ieşiri şi antedatată, chiar declaraţiile lui Vlad Voiculescu o pun într-o mare încurcătură pe Andreea Moldovan.

Luni, 12 aprilie, a avut loc incidentul de la unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş. Anunţat public după ora 20.00, incidentul s-ar fi produs înainte de ora 17.00. Secretarul de stat Andreea Moldovan anunţa marţi dimineaţă, pe 13 aprilie, că Vlad Voiculescu s-a aflat la locul incidentului încă de la ora 17.00. Ministrul a ţinut însă să-şi contrazică subalterna.

Ministrul Sănătății a declarat, marţi, 13 aprilie, pentru Antena 3, că a aflat, de fapt, între orele 18:00 și 18:30 despre ce s-a întâmplat la spital, și că Andreea Moldovan "a greșit pentru că ieri nu a fost în București și nu știa foarte clar ora".

Duminică, 18 aprilie, în spaţiul public a apărut decizia semnată de Andreea Moldovan, pentru înviinţarea grupului de lucru care să ancheteze decesele de COVID-19. Dincolo de contradicţiile dintre echipa lui Voiculescu şi echipa lui Cîţu, referitoare la faptul că premierul ar fi ştiu sau nu ar fi ştiut despre decizia semnată de secretarul de stat Moldovan, declaraţia lui Vlad Voiculescu din 13 aprilie ridică o mare problemă: dacă Andreea Moldovan nu s-a aflat în Bucureşti pe 12 aprilie (ziua incidentului de la Victor Babeş), aceasta nu putea nici să semneze decizia privind înfiinţarea grupului de lucru.

Ministerul Sănătăţii a transmis, luni, 19 aprilie, că, în urma consultării Registrului corespondenţei aferent cabinetului fostului secretar de stat Andreea Moldovan, a reieşit că numărul de înregistrare 578 din data 12 aprilie 2021 este "scris de două ori", iar fiecare menţiune are atribuit un document "distinct", dintre care unul este decizia privind constituirea unui grup de lucru privind verificarea raportărilor referitoare la evoluţia pandemiei COVID-19.

Concluzia logică ar putea fi doar aceea că decizia a fost semnată de Andreea Moldovan cel mai devreme pe 13 aprilie, documentul fiind trecut ulterior în registrul intrări-ieşiri, ceea ce reprezintă în sine un fals în acte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.