Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL declaraţiei 600: S-a aflat câte mii de români au depus-o

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ionuț Mișa

Scandalul celebrei declaraţii 600 ia amploare. Sute de mii de oameni sunt puşi pe drumuri spre Administraţiile Financiare, acolo unde au pierdut sau urmează să piardă ore bune şi să-şi toace nervii cu cei de la ANAF. Politicienii au decis să amâne termenul limită de depunere, dar scandalul e departe de a se fi încheiat, conform hotnews.ro.

Citeşte şi: Cum reuşeşti să scapi de o boală cruntă: Cancerul pulmonar, combătut cu vitamina-minune

Încurcăturile produse de această declaraţie 600 sunt departe de a se încheia. Aceasta a fost deja depusă de circa 8400 de români, conform şefei ANAF, Mirela Călugăreanu. ceea ce inseamna ca 4% din cei vizati s-au conformat fiscal. Nici aceştia nu sunt liniştiţi. Dacă finantele iau in calcul modificarea radicala a Declaratiei, daca nu cumva chiar renuntarea la aceasta ce se va întâmpla cu aceştia?

Citeşte şi: 12 cămile au fost DESCALIFICATE de la un concurs de frumusețe: Fuseseră injectate cu botox pentru niște premii de sute de milioane de dolari / VIDEO

Scenariile sunt multiple, iar haosul produs de Ministerul Finanţelor şi ANAF e imens. Primul scenari ar fi ca D 600 ramane la fel, dar se introduce un mecanism de regularizare.  Cei 8400 care au depus D600 vor putea sa isi recupereze banii dati in plus, in functie de mecanismul pe care cei din Finante il gandesc. Deocamdata nu e clar cum va functiona acest mecanism, dar se presupune ca la finalul anului se va trage o linie intre datoriile catre Fisc si platile efective, iar daca platile depasesc datoriile, Statul va fi obligat sa iti vireze inapoi sumele achitate in plus. ANAF nu dă însă toţi banii înapoi integral imediat, ci ÎN RATE, timp de 5 ANI de zile.

Citește și: Comisia Europeană îi transmite un mesaj TRANȘANT României! Motivul de îngrijorare al mai-marilor

Ar fi şi scenariul în care se renunţă la declaraţia 600. De această dată, cei care le-au depus deja sunt buni contribuabili si atat. Ei vor trebui sa se multumeasca cu faptul ca si-au batut degeaba capul sa inteleaga de ce era nevoie sa largeasca aplicabilitatea D600 si au consumat timp si energie pentru a depune Declaratia. Partea buna e nu vor mai avea bataie de cap. In aceasta situatie, banii pot fi ramane la Stat, urmand ca la final de an sa se faca regularizarea. Banii revin la contribuabil în rate, în timp de cinci ani de zile.

Citește și: O nouă „Brigitte Macron” cucerește Franța! Cu cine s-a cuplat Pamela Anderson și ce a făcut cu casa din SUA

Există şi posibilitatea ca D 600 să fie 'îmbunătăţit'. Cum se va întâmpla acest lucru poate să ştie doar ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa şi să comunice aceste lucruri clar şi răspicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.