Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul denumirii țiganilor ia amploare. Diaspora intervine direct la Parlament

rromi

Liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, a publicat pe pagina sa de facebook o scrisoare din diaspora de susținere a proiectului său de lege prin care romii să revină la denumirea de ”țigani”. Scrisoarea este concepută ca un drept la replică la protestul organizației Active Watch care a cerut Parlamentului să nu adopte respectivul proiect de lege depus de liderul naționalist la Camera Deputaților (AICI http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14897).

Iată și textul integral al scrisorii românilor din Diaspora, semnat de două organizații, una din Suedia, alta din Franța, dar și de mai mulți cetățeni români din țară și străinătate:

”Către Parlamentul României

Drept la replică vizavi de scrisoarea deschisă adresată de Active Watch Parlamentului împotriva proiectului de lege prin care se cere revenirea la denumirea istorică a etniei țigănești.

Active Watch este o organizație care spune că militeaza pentru drepturile omului, dar în realitate românii din țară aproape că nu mai au nici un drept, ci doar acela de a munci din greu pentru a susține marea clasă parazită. În realitate, înființarea ONG-urilor de tip Active Watch, SAR sau a instituțiilor precum CNCD reprezintă o formă bine gândita și sponsorizată de Uniunea Europeana de a distruge tot ce înseamnă românesc. UE emite legislații de combatere a discriminării, dar acestea sunt făcute doar pentru a forța poporului român în a-i tolera pe țigani, a-i găzdui și, în final, pentru a le oferi totul, inclusiv numele și teritoriul, fără drept de apel, ca și cum etnia țigănească este doar problema românilor.

Așa cum se arată în manualul minorităților emis de UE  și unde se explică că integrarea nu presupune pierderea identității (așa cum se întâmplă în cazul românilor) și nici înlocuirea identității etnice sau naționale (asa cum s-a întâmplat în cazul etniei țigănești ca urmare a schimbării denumirii lor istorice prin memorandumul emis în România în 2000), ba chiar se dorește păstrarea identității etnice sau naționale,  necesare pentru ca UE să devină un spațiu comun de interacțiune a diverselor culturi, etnii, religii, variante lingvistice și care stimulează chiar creativitatea și îmbogățirea reciprocă, tocmai aceste principii și directive de bază nu au fost respectate.

Iată că România devine prima țară din lume care a trebuit să-și schimbe abrevierea din ROM în ROU tocmai pentru a nu fi confundată cu etnia țigănească, lucru care nu s-a mai întâmplat. La ora actuală, singurul motiv al campaniei anti-românești declanșate în Europa constă în fondul actelor negative săvârșite de etnia țigănească de oriunde din Europa și care sunt în proporție de 90%, lucru care poate fi foarte ușor dovedit. Tot ceea ce etnia țigănească a cauzat negativ în Europa a fost pus implicit pe seama României și a românului nativ. Este bine știut că etnia țigănească a împrumutat mai mereu  numele altor popoare chiar de la primele lor sosiri în Europa tocmai pentru a-și ascunde adevăratele origini, de exemplu "gypsies"denumire folosită de englezi care de fapt vine de la “egyptean”, ei practic veneau din India prin Egipt, însă s-au autodenumit așa, pretinzând că vin din Egipt și că sunt buni creștini, aflați în pelerinaj, pentru a primi mâncare și locuință gratis.

Chiar Active Watch în scrisoarea deschisă recunoaște ca acest cuvânt "ROM" nu a existat în vocabularul etniei țigănești de dinainte de schimbare, ci „dom” cuvântul prakrit (cu d celebralizat), care însemna „om”. Evoluția sa fonetică a condus  însa la transformarea cuvântului „dom”, cu „d” celebralizat, în cuvântul „rrom”, cu „r”.

În condițiile în care în 1971 a avut loc primul Congres Mondial al romilor organizat în Orpington lângă Londra, Marea Britanie, finanțat în parte de către Consiliul Mondial al Bisericilor și Guvernul Indiei, unde au participat 9 țări și pentru că tocmai România lipsește de pe listă, îl putem considera un complot la adresa identității naționale și teritoriale a României. Termenul a fost discutat doar sugestiv, nu există nici un act normativ, iar el nu a fost folosit în mod oficial de nici o țară, ci abia după ce s-au exercitat presiuni asupra Guvernului României care a cedat în 2000, a fost preluat în mod oficial de țările Europei.

Ar trebui ca oricine să-și pună  întrebarea de ce doar asupra României s-au exercitat aceste presiuni și nu a existat o înțelegere la nivel internațional prin care toate statele Europei puteau găsi modalități de schimbare a numelui lor fie printr-o denumire care să nu creeze confuzii cu alte popoare, cu trimitere la originile lor indiene, sau oricare alt stat membru al UE ar fi putut să aducă o denumire asemănătoare cu a țărilor lor, pentru a evita tocmai discriminarea împotriva căreia se militează așa de mult, dar s-a găsit o denumire asemănătoare cu a românilor.

Efectul discuțiilor de la congresele etniei țigănești care doresc ca România să devină un teritoriu al țiganilor îl putem observa ușor prin triplarea sau chiar mărirea de 4 ori a populației rrome din anii de după primul congres al romilor. Deci este foarte evident că denumirea nou aleasă de "ROM" a dus nu doar la o confuzie culturală, dar se și speculează că ar fi țara lor de origine, lucru ce a determinat atragerea, dar și împingerea etniei țigănești către România, iar organizațiile UE facilitează cu bani și cu programe tocmai menținerea lor pe teritoriul României fiind cea mai avantajată etnie, creându-se o discriminare pozitivă în raport cu toți ceilalți cetățeni ai țării.

Aducem aici ca exemplu un caz recent de confuzie clară, dar și de dezinformare voită. Credem că tocmai organizațiile etniei rome sau cele care le susțin alimentează această confuzie pentru ca țiganii să devină din ce în ce mai înrădăcinați în pământul românesc. Astfel, etnici romi cetățeni bosniaci au accidentat mortal în Italia un emigrant de origine filipineză, iar presa italiană a răspândit informația că făptașii erau români, inclusiv presa din România a scris la fel (a se vedea materialele din Italia, http://www.liberoquotidiano.it/video/11794347/Il-video-dei-rom-che-travolgono.html, dar și și ziarele românești  http://onlinereport.ro/update-doi-romi-au-dus-italia-la-ca). Chiar dacă presa italiană a venit cu o corecție ulterioară, presa românească nu, iar corecția nu a rezolvat nimic pentru ca furia italienilor s-a răsfrânt deja asupra românilor. Ca urmare a confuziei și dezinformării unui român nevinovat i-au fost tăiate 3 degete în semn de razbunare la doar 2-3 zile de la accident.

Nu e prima dată când românii devin țintele atacurilor de răzbunare doar pentru simplu fapt că ei se numesc români, iar numele țiganilor de "ROM" creează confuzie, dar această situație este alimentată și de organizațiile care vor sa mențină aceasta confuzie tocmai pentru a se crede că "român" e același lucru cu " țigan" (http://www.catenaumana.it/httpwp-mep5agl7-39q/ ).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.