Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Dieselgate continuă! Gigantul Daimler, găsit vinovat pentru falsificarea emisiilor - câte miliarde de dolari trebuie să plătească în SUA

http://www.green-report.ro
mașini, noxe, poluare

Compania Daimler a fost găsită vinovată în Statele Unite de falsificarea emisiilor. Maşinile aveau un software care detecta când autoturismul era supus la probe. Suma totală pe care Daimler AG o are de plată este de 1,5 miliarde de dolari.

Scandalul Dieselgate continuă. După ce Wolksvagen a plătit 2,8 miliarde de dolari pentru falsificarea testelor de emisii, a venit rândul Daimler AG.

Departamentul de justiţie din Statele Unite a acuzat compania de încălcarea legislaţiei de mediu prin folosirea unui software care a alterat testele de emisii pentru cele 250.000 de maşini vândute în Statele Unite.

'Bomba' vine de la CCR: Ludovic Orban a pierdut războiul cu Marcel Ciolacu pe tema moțiunii de cenzură / SURSE

„Agenţia de protecţie a mediului a descoperit că maşinile aveau un software ascuns. Acel software putea detecta dacă maşina era supusă testelor şi, în acel caz, toate emisiile erau corespunzătoare”, a spus Andrew Wheeler, administratorul Agenţiei americane de protecţia mediului.

Daimler AG a ajuns la un acord cu autorităţile americane, prin care va plăti 875 de milioane de dolari amendă, la care se adaugă aproape 700 de milioane de dolari costurile pentru aducerea maşinilor la standardele impuse de legislaţia americană. Un total de 1,5 miliarde de dolari, care va atârna greu în bugetul companiei germane.

„Daimler va plăti penalizări de 875 de milioane de dolari. Asta înseamnă 3500 de dolari pentru fiecare maşină vândută în Statele Unite. Costul total pentru Daimler, ţinând cont de toate solicitările, se ridică la 1,5 miliarde de dolari”, a anunțat Jeffrey Rosen, procuror general SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.