Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul din Comisia de anchetă pentru alegerile din 2009 continuă: Oana Florea, replică pentru PNL

cotidianu.ro
comisia ancheta

Comisia de anchetă parlamentară privind alegerile prezidenţiale din 2009 a dat miercuri publicităţii raportul parţial prin care s-a stabilit că Traian Băsescu şi Emil Boc au coordonat fraudarea turului II al alegerilor respective. Parlamentarii opoziţiei au protestat vehement şi au părăsit lucrările comisiei. Preşedintele comisiei, Oana Florea, vine cu o serie de clarificări, într-un comunicat remis redacţiei STIRIPESURSE.RO.

Vezi AICI raportul comisiei!

"Pentru a clarifica incidentul provocat ieri, 06.09.2017, de parlamentarii PNL, prin ieşirea din Şedinţa de adoptare a Raportului parţial, facem următoarele precizări:

  1. Orice membru al Comisiei putea să se intereseze de stadiul şi conţinutul Raportului şi să vină cu sugestii pe parcurs, conform calendarului asumat prin vot, de a comunica propunerile şi concluziile până la 1 septembrie.
  2. Orice membru al Comisiei putea să facă, în timpul ședinței, propuneri divergente  proiectului de Raport parțial propus, care, chiar dacă ar fi fost respinse prin vot, ar fi fost consemnate la Capitolul de concluzii, conform Regulamentului de organizare și funcționare.

Din păcate, niciun membru al PNL nu a făcut propuneri în termenul asumat și nici nu a cerut detalii cu privire la situația Raportului. Mai mult, în timpul ședinței, reprezentanții acestui partid au afirmat, fără echivoc, că nici nu aveau intenția să vină cu propuneri: ”Vă deranjează că nu am fost la etajul 5 (locația Comisiei) sau nu am venit astăzi cu treaba asta? Ei bine, NU AM VRUT SĂ VENIM, pentru că nu stabilește cineva cum să facem! Hai să fim serioși!” (extras din stenograma ședinței).

Deşi, am reamintit, de repetate ori, pe parcursul şedinţei că se poate veni cu concluzii divergente, reprezentanţii PNL au refuzat această posibilitate şi au ales să părăsească lucrările înainte de votul final.

Considerăm că o abordare serioasă a muncii parlamentare impune asumarea regulilor de vot și nicidecum condiționarea rămânerii la dezbateri în funcție de poziționarea în ”majoritate” sau ”minoritate”", se arată în comunicatul Oanei Florea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.