Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sumele date de Fritz presei s-au scurs public

facebook dominic fritz
dominic fritz in carje

Scandalul dintre PNL și USR Timiș a devenit unul acut. Încă de la legarea alianței locale, cele două partide și-au împărțit săgeți. Însă, săgețile sunt de departe cea mai mică problemă a alianței care conduce Timișoara. Șefia companiilor aflate în subordinea Primăriei Timișoara a încăierat de-a dreptul cele două partide. USR a pus încet, încet, mâna pe șefiile majorității companiilor din subordinea primăriei, unele cu conturi extrem de bănoase. Ultima debarcare a unui penelist de la șefia unei societăți locale a avut loc la finele săptămânii trecute, când directorul Piețe SA, Liviu Cocean, de la PNL, a fost demis după ce s-a trezit cu o plângere de delapidare la poliție.

Cocean a promis că se va răfui cu USR, iar astăzi după mai multe acuzații legate de contracte, în presă a apărut o înregistrare a unei conversații dintre el și Dominic Fritz, în care primarul USR îl atenționa pe directorul liberal că promovarea în mass media se poate face numai cu acordul său și cu informarea explicită a televiziunilor și ziarelor că în spatele contractelor stă primăria. "Știm noi cum funcționează presa locală", acuză Fritz. Între timp, în presă s-a scurs și lista cu sumele de bani alocate de societățile din subordinea primăriei către un site local de știri, Buletin de Timișoara, care s-a înființat acum un an de zile și care s-a remarcat prin dezvăluiri dure la adresa șefului PNL Timiș, Alin Nica. Merită spus, înainte de a publica lista de contracte, că și alte publicații din Timișoara primesc bani de la societățile din subordine, fără ca lista sumelor să fie făcută publică pe filieră politică. Ce este însă și mai interesant e că politica locală a USR e total diferită față de cea de la nivel național, în care USR critică alocările de bani de la partide către  presă.

Publicația Buletin de Timișoara, apărută anul trecut și editată de către Buletin de informare SRL, strânge, din numai cinci contracte cu firme ale Primăriei Timișoara, 111.000 de lei anual.

De la Societatea Metropolitană de Transport, Buletin de Timișoara încasează 12.000 de lei, de la Timpark 13.500, de la Aquatim 9.000 de lei, de la Drumuri Municipale SA 60.000 de lei, iar de la Piețe SA mai ia 16.500 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.