Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Epstein: Prinţul Andrew al Marii Britanii a renunţat la patronajele regale şi la afilierile militare

mirror.co.uk
printul andrew

Prinţul Andrew al Marii Britanii a renunţat joi la patronajele sale regale şi la afilierile militare, în contextul implicării sale în scandalul Epstein de pedofilie şi abuzuri sexuale împotriva unor minore, conform unui anunţ făcut de Palatul Buckingham, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Această decizie a fost luată după ce avocaţii prinţului Andrew nu au reuşit să convingă un judecător american să renunţe la procesul civil în care membrul familiei regale britanice este acuzat de abuzuri sexuale.

Citește și: Începe PROCESUL prințului Andrew: este acuzat că a abuzat sexual o minoră

"Cu aprobarea şi acordul reginei, afilierile militare şi patronajele regale ale ducelui de York au fost returnate reginei", conform comunicatului emis de Palatul Buckingham. "Ducele de York va continua să nu se implice în activităţi publice şi se apără în justiţie la fel ca orice cetăţean privat", se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

O sursă din cadrul Casei Regale, citată de Reuters, a precizat că prinţul Andrew nu va mai folosi titlul de "Alteţă Regală" în orice calitate oficială, iar celelalte roluri şi patronaje ale sale vor fi distribuite între ceilalţi membri ai familiei regale, iar prinţul Andrew nu va mai intra în posesia acestora.

Citește și: Înţelegerea dintre Virginia Giuffre, cea care îl acuză pe prinţul Andrew de agresiune sexuală, şi Jeffrey Epstein a fost făcută publică .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.