Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul ia amploare în Franța: Nicolas Sarkozy, avocatul său și un fost magistrat au fost trimiși ÎN JUDECATĂ pentru corupție

Nicolas Sarkozy on visit in Bordeaux

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, avocatul său Thierry Herzog şi fostul magistrat Gilbert Azibert au fost trimişi în judecată la un tribunal corecţional, în dosarul interceptărilor, au declarat surse apropiate dosarului pentru AFP.

Potrivit uneia dintre aceste surse, care confirma o informaţie dezvăluită de ziarul Le Monde, toţi trei sunt inculpaţi de ”corupţie activă” şi ”trafic de influenţă”. Herzog şi Azibert sunt inculpaţi de asemenea în legătură cu ”încălcarea secretului profesional”.

Ordonanţa a fost semnată de judecătorii de instrucţie luni, pe 26 martie

În acest dosar, lui Sarkozy i se reproşează că a încercat să obţină în 2014, prin avocatul său, informaţii secrete de la Gilbert Azibert, la acea vreme magistrat la Curtea de Casaţie, într-o procedură prin care cerea să i se restituie agendele confiscate în cazul Bettencourt.

Citește și: Rusia a decretat STARE DE ALERTĂ: Locuitorii din Moscova și din împrejurimi sunt sfătuiți SĂ NU IASĂ din case

Aflate la originea dosarului, interceptări telefonice ale fostului preşedinte au fost dispuse în altă anchetă - cea cu privire la acuaţii referitoare la o presupusă finanţare libiană a campaniei sale din 2007, în care a fost inculpat săptămâna trecută.

Anchetatorii şi-au dat seama astfel că fostul şef de stat şi avocatul său comunicau prin telefoane mobile cumpărate sub identitate falsă - Sarkozy sub cea de Paul Bismuth.

În aces dosar, fostul preşedinte a cerut - în zadar - recuzarea uneia dintre cele două judecătoare de instrucţie, Claire Thépaut, invocând apartenenţa ei la Sindicatul Magistraţilor (SM), considerat de stânga, dar şi o anulare a interceptărilor - principalele elemente în acuzare în acest dosar.

Interceptările au fost validate în martie 2016 de către Curtea de Casaţie, în urma unei dure bătălii judiciare.

Nicolas Sarkozy a fost trimis deja, la începutul lui 2017, în judecată, la un tribunal, cu privire la finanţarea ilegală a campaniei sale electorale din 2012, împreună cu alţi 13 protagonişti.

Data procesului lor încă urmează să fie stabilită. Recursuri împotriva ordonanţei de trimitere, semnată de doar de unul dintre cei doi judecători de instrucţie, urmează să fie examinate în curând de o cameră de instrucţie, anunță News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.