Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL ia amploare în SUA: Contacte repetate între echipa Trump și Rusia

putin trump

Echipa de campanie a lui Donald Trump a avut contacte repetate cu înalţi responsabili ai serviciilor de informaţii ruse înainte de alegerea sa la Casa Albă, potrivit ediţiei de marţi a cotidianului american New York Times (NYT), citat de France Presse şi Reuters.

Citând "patru înalţi responsabili americani", aflaţi încă în post sau nu, după caz, ediţia electronică a NYT afirmă că discuţii telefonice înregistrate şi registre de conversaţii telefonice arată contacte repetate cu serviciile de informaţi ruseşti.

Citește și: Apple intră în alianța pentru inteligență artificială

"Anchetatori şi servicii de informaţii americane au interceptat aceste comunicaţii aproape în acelaşi timp în care descopereau probe ale tentativelor ruseşti de a perturba alegerile prezidenţiale americane prin piratarea serverelor Comitetului naţional al Partidului Democrat", precizează New York Times.

Natura acestor presupuse apeluri nu a fost dezvăluită.

Citește și: DETALII incredibile despre cum s-a ajuns la SOROISM în România. Rolul consultanților israelieni în campania din alegerile parlamentare

Singurul membru al echipei de campanie a viitorului preşedinte Trump menţionat de NYT este Paul Manafort, fost preşedinte al campaniei miliardarului republican şi ex-consultant politic în Rusia şi în Ucraina.

"Este absurd", a reacţionat acesta, potrivit cotidianului newyorkez:"Eu nu am vorbit niciodată în cunoştinţă de cauză cu membri ai serviciilor de informaţii ruseşti şi nu am fost implicat niciodată în ceva cu guvernul rus sau cu administraţia lui Putin, ori în vreun dosar care să fie în prezent obiect al unei anchete".

Citește și: PREMIERĂ ISTORICĂ Au fost creați embrioni micști umani și de porc

"Nu este ca şi cum aceşti oameni ar purta insigne care afirmă:'Eu sunt un agent al serviciilor secrete ruse'", a ironizat el ziarul, potrivit Agerpres.

Potrivit NYT, serviciile de informaţii americane anchetează cu scopul de a stabili "dacă echipa de campanie a lui Trump era în înţelegere cu ruşii în cadrul acestui pirataj sau al altor tentative de a influenţa cursul alegerilor".

Citește și: OFICIAL Ea este noua IUBITĂ a lui Brad Pitt / FOTO 18+

Înalţi responsabili intervievaţi de NYT nu au constatat până acum elemente care să sugereze o astfel de cooperare. Cu toate acestea, interceptările au alarmat serviciile de informaţii şi organele juridice din cauza numărului ridicat de contacte care surveneau în timp ce Trump vorbea cu entuziasm despre preşedintele Vladimir Putin. Conţinutul acestora diferea de cel al convorbirilor lui Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate naţională a lui Trump, interceptate anul trecut, cu ambasadorul rus în SUA, Serghei Kisliak, afirmă NYT.

În cadrul acestora, cei doi au discutat despre sancţiunile pe care administraţia Obama le-a impus Rusiei în decembrie. Flynn a indus în eroare Casa Albă cu privire la aceste apeluri şi a fost invitat luni seara să demisioneze.

Citește și: Am prins-o pe Simona Gherghe cu paharul în mână, gravidă în 5 luni / EXCLUSIV FOTO

Casa Albă nu a reacţionat pentru moment la invitaţia Reuters de a comenta acest articol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.