Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul ia amploare! Poliţistul DGA, pus de şef să ceară scuze unui judecător ÎCCJ, acuză presiuni după ce a avut curajul să vorbească

impactpress.ro
DGA

"Șeful Direcției Generale Anticorupție mi-a înmânat un bilet cu un număr de telefon și mi-a spus să merg să-mi cer scuze judecătorului". Este mărturia polițistului chemat în birou de șeful DGA după un schimb de replici cu magistratul Înaltei Curți, în timpul unui examen.

În exclusivitate pentru Antena 3 CNN, tânărul a demontat reacțiile date oficial atât de judecător cât și de conducerea instituției unde lucrează și spune că în continuare se fac presiuni după ce a avut curajul să vorbească.

"Ne-a zis nouă, tuturor, dacă nu i-am mai solicitat să ieșim la toaletă în cazul în care eram în susținerea examenului pentru INM, moment în care l-am întrebat și eu pe dumnealui dacă are rost să facă comparație între cele două facultăți, respectiv Universitatea Nicolae Titulescu și INM-ul, lucru care l-a deranjat foarte tare.

În acel moment dumnealui mi-a spus că sunt obraznic, mi-a cerut să-i predau cartea de identitate a și spus că vrea să facă o poză după aceasta, iar în momentul respectiv i-am spus că nu este legal să faci poze după cartea de identitate și de acolo a degenerat toată treaba.

Am așteptat să ajungă dumnealui, adică domnul Vasilescu și cu doamna director generală Manuela Popescu, moment în care aceștia m-au evitat să intru în biroul dumnealor, undeva în jur de ora 10.

Încă de când am intrat acolo, am fost primit într-o manieră nu foarte plăcută, să zic așa, domnul Vasilescu supunându-mi chiar că dacă nu îmi convine la DGA să plec în poliție, cumva bătând apropo că ar cam trebui să-mi caut loc în altă parte.

Am confirmat într-adevăr că am avut un schimb de replici cu un cadru universitar, doar că dumnealui își declinase ulterior și calitatea de judecător.

Nu știu dacă m-ar putea fi considerat neapărat cadru universitar în momentul respectiv.

Iar referirea aceea pe care o fac cei din biroul, de la presă, de la DGA, că mi-am declinat calitatea de ofițer la DGA, nu știu cât de adevărată e. Pentru că momentul în care eu am spus unde lucrez a fost după numeroase insistențe din partea judecătorului. Adică a întrebat în rânduri unde lucrez spunându-mi chiar că dorește să vorbească cu șefii mei.

Mi-a fost înmânat pe un bilețel numărul domnului judecător, mi-a fost lăsată impresia că dacă nu mă duc să vorbesc cu domnul judecător pot fi anumite consecințe și asupra conducerii DGA, respectiv a domnului Vasilescu și a doamnei Manuela, eu nedorind să le fac lor rău în vreun fel, am decis să mă duc la ICCJ și să văd ce se întâmplă.

Domnul judecător mi-a dat chiar două mesaje. Unul dintre mesaje suna oarecum așa: "Sper că ai înțeles ceva din ecuația asta, că ți-a trecut un glonț pe la ureche, iar următorul mesaj a fost ceva de genul, ai grijă cu steroizii că o să-ți prăjească creierul", a declarat Ciorîia Gheorghe Giorgian, pentru Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.