Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul imens din jurul Qatarului nu amână Summitul Consiliului de Cooperare al Golfului: Acesta va avea loc conform programării

orient siria irak iran qatar egipt israel turcia

Summitul anual al şefilor de stat arabi din Golf va avea loc conform programării, pe 5 şi 6 decembrie, în Kuweit, au anunţat miercuri oficiali din Golf citaţi de Reuters, în ciuda unei dispute legate de Qatar între unii membri ai grupului. Disputa între state membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) precum Arabia Saudită, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite (EAU), pe de o parte, şi Qatar, de cealaltă parte, a pus ediţia din acest an a întâlnirii sub semnul întrebării, conform Agerpres.

Un înalt oficial din Kuweit a confirmat miercuri că întâlnirea va avea loc pe 5 şi 6 decembrie, dar a declarat că nivelul de reprezentare încă nu este clar. Doi diplomaţi din Golf au declarat de asemenea că Kuweitul, care a condus eforturi de mediere eşuate între cele două părţi, ar încerca din nou să se folosească de întâlnire pentru a ajunge la o rezolvare a disputei.

Criza a început în iunie după ce Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul şi Egiptul au acuzat Qatarul că sprijină terorismul, lucru negat de Doha. Qatarul afirmă că cele patru ţări încearcă să forţeze Doha să se alinieze la viziunea lor asupra politicii externe. Consiliul, aliat al SUA, a fost fondat în 1980 ca un bastion împotriva unor vecini mai mari precum Iran şi Irak.

Bahrainul a declarat luna trecută că nu va participa la summit până când Qatarul nu-şi schimbă politicile, afirmând că această ţară ar trebui suspendată din grupul celor şase naţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.