Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL internațional al sfârșitului de an - IMAGINILE care au scandalizat lumea civilizată (+18)

Imagini care prezinta extremisti evrei sabatorind moartea bebelusului palestinian ars de viu alaturi de parintii sai in Cisiordania ocupata, in iulie, a relansat joi dezbaterea privind violenta evreilor in Israel, relateaza AFP.

Vezi și: Statul Islamic şi-a făcut un nou duşman: Unul dintre cei mai temuţi oameni a declarat război ISIS

Aceste imagini, filmate in urma cu zece zile in timpul unei nunti, arata o multime de tineri evrei ortodocsi care danseaza agitand arme de foc si un cocktail molotov si trecand de la unul la altul o fotografie a lui Ali Dawabsheh care este strapunsa de cutite.

Acest copil de 18 luni a fost ucis impreuna cu parintii sai in iulie dupa ce locuinta lor a fost incendiata in localitatea Duma, in Cisiordania ocupata. Din familia Dawabsheh nu a supravietuit decat un copil de patru ani, cu arsuri grave si care este in continuare internat intr-un spital din Israel.

Imaginile, difuzate miercuri seara de canalul 10 al televiziunii israeliene, au fost preluate pe larg pe retelele sociale. Autoritatile israeliene au anuntat ca au deschis o ancheta.

"Imaginile socante care au fost difuzate la televizor (...) arata adevaratul chip al unui grup care reprezinta un pericol pentru societatea israeliana si pentru securitatea Israelului", a declarat premierul Benjamin Netanyahu, intr-un comunicat.

Citeşte şi: Rusia ataca sistemul anti racheta din Romania. E o incalcare grava

"Aceste imagini sublininaza cat de importanta este pentru securitatea noastra ca Shin Beth (serviciul de securitate interna) sa fie puternic", a adaugat el, referindu-se la recentele proteste ale uni factiuni extreme a dreptei israeliene impotriva metodelor folosit de Shin Beth impotriva suspectilor evrei in incendiul de la Duma.

Acest incediu criminal a reprezentat unul dintre factorii declansatori ai valului actual de violente din Israel si din teritoriile ocupate.

VEZI AICI IMAGINILE CARE AU SCANDALIZAT LUMEA (IMAGINI CARE VA POT AFECTA EMOTIONAL +18)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.