Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ataca sistemul anti racheta din Romania. E o incalcare grava

rusia romania

Rusia consideră amplasarea de sisteme de lansare Mk 41 la baza antirachetă a SUA din România drept o încălcare a Tratatului privind rachetele cu rază mică şi medie de acţiune, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, Maria Zaharova, potrivit agenţiei de presă TASS.

"Am exprimat nu o dată punctul de vedere rus şi evaluările ruse cu privire la planurile antirachetă ale SUA şi am subliniat că ele contravin obiectivelor de întărire a securităţii şi stabilităţii internaţionale. Cu toate acestea, SUA şi aliaţii lor continuă cu tenacitate să pună în aplicare acest program destabilizator şi periculos, iar argumentele folosite sunt din ce în ce mai puţin realiste", a spus Zaharova.

"În data de 18 decembrie a fost anunţată încheierea lucrărilor de construcţie în localitatea Deveselu din România. După testarea şi reglarea tehnicii obiectivul se va plasa la nivelul de pregătire operativă în prima jumătate a lui 2016. În acest fel, se va încheia a doua etapă din abordarea adaptată a desfăşurării de elemente ale scutului american antirachetă în Europa", a declarat Maria Zaharova.

Aceasta a atras atenţia asupra faptului că "în componenţa complexului antirachetă stabilit în localitatea indicată (Deveselu) intră sisteme de lansare universale Mk 41, care sunt folosite pe navele Flotei militar-maritime a SUA, atât pentru lansarea de rachete de interceptare, cât şi de rachete cu rază medie de acţiune Tomahawk".

"Acest lucru ne oferă motive să considerăm apariţia lor pe uscat drept o încălcare directă de către SUA a prevederilor Tratatului privind rachetele cu rază mică şi medie de acţiune", a punctat purtătorul de cuvânt al MAE rus.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.