Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul meciurilor trucate în baseball: Fostul traducător al starului Shohei Ohtani a fost eliberat pe o cauţiune de 25.000 de dolari

Ippei Mizuhara

Fostul traducător al marelui jucător de baseball japonez Shohei Ohtani a fost eliberat pe cauţiune şi şi-a cerut scuze prin intermediul unui avocat după ce a apărut în faţa instanţei pentru o acuzaţie de fraudă bancară, prin care a furat 16 milioane de dolari de la starul echipei Los Angeles Dodgers pentru a acoperi datorii ilegale la jocurile de noroc, relatează Reuters.

Ippei Mizuhara, în vârstă de 39 de ani, care s-a predat autorităţilor în cursul zilei, nu a vorbit în timpul unei proceduri de 25 de minute în faţa unui judecător magistrat de la Curtea Districtuală a SUA din centrul oraşului Los Angeles. I s-a ordonat să se întoarcă pentru a fi pus sub acuzare pe 9 mai, scrie news.ro.

Dar avocatul lui Mizuhara, Michael Freedman, a emis o declaraţie mai târziu vineri, spunând că clientul său "doreşte să-şi ceară scuze domnului Ohtani, celor de la Dodgers, Major League Baseball şi familiei sale".

"El continuă să coopereze cu procesul legal şi speră că poate ajunge la un acord cu guvernul pentru a rezolva acest caz cât mai repede posibil, astfel încât să-şi poată asuma responsabilitatea", a declarat Freedman.

Audierea a avut loc la o zi după ce procurorii l-au acuzat pe Mizuhara şi l-au exonerat public pe Ohtani, într-un caz care a ameninţat să-i implice pe Dodgers, MLB şi pe un aruncător puternic, considerat un erou naţional în ţara sa natală.

"Pentru mine personal, acest lucru marchează o pauză şi aş vrea să mă concentrez pe baseball", a declarat vineri Ohtani, citat de Los Angeles Times, în primele sale comentarii publice de când fostul său interpret a fost acuzat.

Mizuhara, îmbrăcat într-un costum închis la culoare, a spus puţine lucruri în timpul audierii sale, cu excepţia faptului că a răspuns "da" la o serie de întrebări puse de judecătoarea Maria Audero. El purta iniţial cătuşe la glezne, care au fost scoase în instanţă la cererea avocatului său.

Audero a stabilit o cauţiune de 25.000 de dolari, spunând că acesta nu avea antecedente penale şi, având legături cu comunitatea, nu a fost considerat un risc de fugă. Dar a ordonat ca Mizuhara să urmeze un tratament împotriva dependenţei de jocuri de noroc şi să se abţină de la orice contact cu casele de pariuri sau cu Ohtani.

Freedman şi-a descris clientul în instanţă ca fiind dornic să urmeze un tratament pentru jocurile de noroc.

Conform unui acord încheiat în prealabil cu procurorii, Mizuhara s-a predat vineri dimineaţă forţelor de ordine. El a fost eliberat din arest după ce a fost procesat pentru eliberare în urma audierii de vineri, a declarat Freedman.

O plângere penală federală de 36 de pagini şi o declaraţie sub jurământ depusă joi la tribunalul federal susţine că Mizuhara s-a implicat în fraudă bancară prin deturnarea a 16 milioane de dolari dintr-un cont al lui Ohtani pe care Mizuhara a ajutat să îl deschidă.

Mizuhara este acuzat că a transferat fondurile, fără ştirea lui Ohtani, către o operaţiune ilegală de pariuri sportive.

Procurorul E. Martin Estrada a subliniat joi că nu există nicio dovadă care să sugereze că Ohtani, care a semnat un contract record de 700 de milioane de dolari pe 10 ani cu Dodgers în acest sezon, a fost altceva decât o victimă în acest caz.

Rezultatul l-a scutit pe Ohtani, echipa sa şi liga de un potenţial scandal de proporţii epice, amintind de controversele stârnite în urmă cu 35 de ani, când Pete Rose a fost acuzat că a pariat la meciurile de baseball în timp ce juca pentru şi conducea echipa Cincinnati Reds. Rose, exclus pe viaţă din baseball în 1989, a recunoscut ulterior că a pariat pe baseball şi pe Reds, dar a insistat că nu a pariat niciodată împotriva echipei sale.

Ohtani, în vârstă de 29 de ani, ale cărui talente de jucător de baseball şi de aruncător i-au adus comparaţii cu Babe Ruth, a declarat reporterilor, la o conferinţă de presă din 25 martie, că a fost "şocat" de situaţie şi că nu a pariat niciodată pe baseball şi nici nu a plătit cu bună ştiinţă o casă de pariuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.